22.5.12

Ισχυρός σεισμός 5,8 βαθμών ταρακούνησε τη Σόφια, δεν υπάρχουν θύματα...


Αισθητός ώς τη Θεσσαλονίκη...
Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,8 βαθμών σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στη Σόφια, με αποτέλεσμα χιλιάδες κάτοικοι να βγουν πανικόβλητοι στους δρόμους και τις πλατείες.

Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή σοβαρές ζημιές, παρά το γεγονός μάλιστα ότι... ο σεισμός είχε πολύ μικρό εστιακό βάθος (μόλις 9 χλμ.). Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε κοντά στην πόλη Πέρνικ, που βρίσκεται περίπου 20 χλμ. δυτικά της βουλγαρικής πρωτεύουσας.

Μία ώρα μετά την ισχυρή δόνηση ακολούθησαν περίπου δεκαέξι μετασεισμικές δονήσεις. Παρά την καταστροφική, όπως θεωρείται, ισχύ του σεισμού, μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί μόνο η κατάρρευση ενός σπιτιού στο χωριό Ρουντάρτσι στα δυτικά περίχωρα της Σόφιας.

Οι αρχές προχώρησαν, επίσης, στην εκκένωση κτηρίων στην πόλη Πέρνικ και σε μια περιοχή της Σόφιας, καθώς υπάρχουν φόβοι για τη στατικότητά τους.

Σε επιφυλακή βρίσκονται η κλινική της Σόφιας «Πιρογκόφ» και άλλες ιατρικές μονάδες προκειμένου να παράσχουν βοήθεια στους κατοίκους της πρωτεύουσας και άλλων περιοχών που έχουν υποστεί σοκ.

Ο διευθυντής του Γεωφυσικού Ινστιτούτου της Βουλγαρίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ όσο και με τη δήμαρχο της Σόφιας, Ιορδάνκα Φαντάκοβα.

Οι σεισμολόγοι αποκλείουν το ενδεχόμενο ο συγκεκριμένος σεισμός να σχετίζεται με την πρόσφατη φονική δόνηση στην Ιταλία, από την οποία έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και χιλιάδες έμειναν άστεγοι.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: