22.5.12

Ο Ταμβακάκης έδωσε δάνειο 5 εκ. ευρώ στον Παναθηναϊκό ...

parapolitika.gr
Ποικίλες αντιδράσεις εντός και εκτός Τράπεζας προκαλεί η θετική – όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ- εισήγηση του διοικητή της «Εθνικής» Απόστολου Ταμβακάκη, να ανάψει το "πράσινο" φως για την χορήγηση δανείου 5 εκ. ευρώ στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ως γνωστόν τις τελευταίες μέρες, ο ... Γιάννης Αλαφούζος, έχει δώσει σκληρή μάχη με το χρόνο, προκειμένου να αποσπάσει το «ναι» του ισχυρού άνδρα της «Εθνικής Τράπεζας». Οι πληροφορίες θέλουν τον Ταμβακάκη, να έχει δώσει το "οκ", για την άμεση εκταμίευση του δανείου.

Ο στόχος του Αλαφούζου είναι να εγκριθεί μέχρι αύριο το αργότερο το δάνειο, έτσι ώστε την Παρασκευή να δοθούν τα χρήματα στους παίκτες και στη συνέχεια η ΕΠΟ να δώσει την αδειοδότηση, για να παίξει ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη. Επειδή, η κατάσταση είναι οριακή, πριν από λίγη ώρα, σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από καλά ενημερωμένες πηγές, ο Ταμβακάκης, αγνοώντας τις ενστάνσεις που υπήρχαν από στελέχη της Τράπεζας, αποφάσισε να τείνει χείρα βοηθείας προς την νέα διοίκηση του Παναθηναϊκού.

Η έγκριση του δανείου θεωρείται ως ριψοκίνδυνη, αφού όπως επισημαίνουν στελέχη της τράπεζας, το γεγονός ότι σ’ αυτή την φάση χορηγείται ένα τόσο μεγάλο ποσό σε μία ελλειμματική επιχείρηση όπως η πράσινη ΠΑΕ, εμπεριέχει τεράστιο ρίσκο για το εν λόγω πιστωτικό ίδρυμα. Επίσης, κάποιοι σημειώνουν ότι το ρίσκο είναι ακόμη μεγαλύτερο, από τη στιγμή που δεν έχουν δοθεί οι πρόσθετες εγγυήσεις που είχαν ζητηθεί αρχικά από την Τράπεζα.

Πέραν όλων αυτών, η φημολογούμενη απόφαση Ταμβακάκη, προκαλεί αναταράξεις και σε άλλο επίπεδο. Για παράδειγμα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι «σ’ αυτή την φάση είναι τουλάχιστον προκλητικό να χορηγείται δάνειο σε μια προβληματική ΠΑΕ, την ίδια στιγμή που οι Τράπεζες, αφήνουν στο έλεος του θεούς εκατοντάδες επιχειρήσεις,που έχουν καταθέσει ανάλογα αιτήματα και έχουν πάρει αρνητικές απαντήσεις». Φυσικά, υπάρχουν και εκείνοι που θεωρούν ότι σ’ αυτό το ασταθές πολιτικό σκηνικό, ότι η διοίκηση Ταμβακάκη, «δεν έχει την ηθική νομιμοποίηση να λάβει μια τόσο σημαντική απόφαση». Συγκεκριμένα, πιστεύουν ότι στο ρευστό πολιτικό σκηνικό και με δεδομένο ότι δεν έχει προχωρήσει η ανακεφαλαίωση των τραπεζών από το PSI, ότι "θα έπρεπε να υπάρξει διαφορετικός χειρισμός στο θέμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: