12.5.12

Αγώνας δρόμου για έναν 8χρονο...


Διακομίστηκε στο Γ.Ν. Βόλου μετά από πτώση από μεγάλο ύψος, και δεν υπήρχε νευροχειρουργός!...
Τραγικές στιγμές έζησαν οι γονείς ενός 8χρονου αγοριού, όταν το απόγευμα της Πέμπτης το παιδί έπεσε από ύψος 4 μέτρων, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά το κεφάλι και να υποστεί...
αιμάτωμα εγκεφάλου αλλά και θλάση πνεύμονα.

Το παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου οι χειρουργοί έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, όμως νευροχειρουργός δεν υπήρχε σε εφημερία ούτε καν ετοιμότητας! Ο νευροχειρουργός ήρθε εσπευσμένα από το σπίτι του, χωρίς να είναι υποχρεωμένος και μετά την εξέταση του παιδιού κανόνισε τη διακομιδή του στην Εντατική Μονάδα Παίδων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Το παραπάνω περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώνει τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Βόλου με τις μειωμένες αλλά και τις κενές εφημερίες, που μπορούν να κοστίσουν ακόμη και τη ζωή ενός ανθρώπου.

Ευτυχώς στην προκειμένη περίπτωση ο νευροχειρουργός αν και δεν όφειλε να προσέλθει στο Νοσοκομείο, καθώς δεν υπήρχε ούτε εφημερία ενεργή, ούτε μεικτή αλλά ούτε και ετοιμότητας, βρέθηκε στο Τμήμα Επειγόντων και έδωσε χείρα βοηθείας στον 8χρονο.Σύμφωνα με πληροφορίες του Τ, ο 8χρονος έπαιζε με τους φίλους του αλλά και με τον μικρό του αδελφό την Πέμπτη το απόγευμα στο προαύλιο Δημοτικού Σχολείου επί της οδού Κύπρου. Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ο μικρός σκαρφάλωσε σε ένα ύψωμα 4 περίπου μέτρων από το οποίο όμως έπεσε χτυπώντας σοβαρά στο κεφάλι του και στο σώμα του.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε το παιδί εσπευσμένα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου, όπου το παρέλαβαν οι χειρουργοί. Στον 8χρονο έγινε αξονικός έλεγχος και διασωληνώθηκε αμέσως καθώς οι γιατροί διαπίστωσαν πως είχε επέλθει από την πτώση αιμάτωμα στον εγκέφαλο, θλάσεις στον πνεύμονα και κατάγματα σε οστά του κρανίου.

Η κατάσταση του αγοριού ήταν κρίσιμη και έπρεπε να μεταφερθεί εσπευσμένα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

Το τραγικό της υπόθεσης ήταν πως δεν υπήρχε στο Νοσοκομείο νευροχειρουργός, μιας και πολλές ημέρες του μήνα μένουν ακάλυπτες, χωρίς εφημερίες, γεγονός που το έχουν θίξει οι γιατροί σημειώνοντας πως «μία φορά θα γίνει το κακό και θα θρηνούμε θύματα.»

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ οι γιατροί κάλεσαν ένα από τους δύο νευροχειρουργούς, ο οποίος προσφέρθηκε να βρεθεί στο Νοσοκομείο, παρ’ όλο που δεν εφημέρευε, να εξετάσει το παιδί αλλά και να κανονίσει τη διαδικασία για τη διακομιδή του.

«Κάθε λεπτό σε τέτοιου είδους περιστατικά είναι κρίσιμο. Πώς θα πήγαινε ένα παιδί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, εάν ο αρμόδιος γιατρός δε σταθεροποιούσε την κατάσταση και επίσης δεν ενημέρωνε επακριβώς τους γιατρούς της ΜΕΘ του άλλου Νοσοκομείου για τα τραύματα του μικρού;», σημειώνουν ιατρικοί κύκλοι έχοντας γνώση του περιστατικού.

Τελικά η κατάσταση του παιδιού χάρη στη φιλοτιμία του νευροχειρουργού και στις προσπάθειες των χειρουργών σταθεροποιήθηκε και μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου παραμένει για νοσηλεία, σε κρίσιμη όμως κατάσταση.

Οι γιατροί με αφορμή και το περιστατικό αυτό της Πέμπτης εκφράζουν για μία ακόμη φορά την έντονη δυσαρέσκειά τους για την περικοπή των εφημεριών, σημειώνοντας πως οι εφημερίες σώζουν ζωές και πως η επισφαλής λειτουργία του Νοσοκομείου έχει άμεσο αντίκτυπο στη ζωή και την υγεία των πολιτών.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιάννης Παπαϊωάννου, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Διευθυντή του σχολείου στο οποίο φοιτά ο 8χρονος. Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα ευελπιστεί σύντομα η κατάσταση του μικρού μαθητή να βελτιωθεί.

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: