26.5.12

Αλ. Τσίπρας: «Αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ, ψάξτε τον επόμενο» (BINTEO)


«Ελπίζω να κυριαρχήσει η λογική και να μην εξαναγκασθεί η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό Channel 4.

Υπογραμμίζει δε ότι, αν η ... Ελλάδα βγει από το ευρώ, τις αμέσως επόμενες μέρες οι αγορές θα αρχίσουν να ψάχνουν τον επόμενο και όπως εκτιμά «επόμενος θα είναι η Ιταλία, που έχει 1,9 τρισ. χρέος, ενώ η Ελλάδα έχει 350 δισ.».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Γερμανία δεν «μπλοφάρει» και επιμένει στα μέτρα λιτότητας ή στην έξοδο από το ευρώ, ο κ. Τσίπρας σχολιάζει ότι, κατά την άποψή του, δεν θα επιμείνουν και υπογραμμίζει ότι «πρέπει να συζητήσουμε για μια πραγματική λύση στο πρόβλημα, το οποίο δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό».

«Δεν ξέρω αν μπλοφάρουν ή αν προσπαθούν να μειώσουν τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή έχουμε εκλογές και θέλουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να είναι στην κυβέρνηση και όχι εμάς» προσθέτει.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας παρομοιάζει το δίλημμα που θέτουν οι ξένοι ηγέτες, Άνγκελα Μέρκελ και Ντέιβιντ Κάμερον, ως μια κατάσταση Ψυχρού Πολέμου. «Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε μια κατάσταση ισοδύναμη με εκείνη που αντιμετώπισαν οι ΗΠΑ με τη Ρωσία, κατά τη διάρκεια των ημερών του Ψυχρού Πολέμου. Και οι δύο πλευρές είχαν πυρηνικά όπλα στα χέρια τους και οι δύο πλευρές απείλησαν να πατήσουν το κουμπί και να το ενεργοποιήσουν» σχολιάζει.

Επίσης, ζητά από την Άνγκελα Μέρκελ να «χαμηλώσει το εγώ της και να συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική λιτότητας είναι η λάθος πολιτική και να προσπαθήσει να συνεργαστεί μαζί μας πάνω σε μία κοινή λύση, που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και τη διατήρηση της κοινωνικής υποδομής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: