27.5.12

Βενιζέλος κατά πάντων (BINTEO)...


Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση της οικονομίας ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην διακαναλική συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. Ο Ευ. Βενιζέλος με αφορμή και την έκθεση Παπαδήμου που είδε το φως της δημοσιότητας, παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με... ην εκτέλεση του προϋπολογισμού. «Έχουν καμφθεί τα έσοδα. Όταν κάποιοι τους κλείνουν το μάτι ότι μπορεί και να μην ισχύσουν τα μέτρα, τότε ο άλλος γιατί να πάει να πληρώσει;» αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας ουσιαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις που παρουσιάζει. «Όταν δεν μπαίνουν λεφτά στα ταμεία, πως θα βγουν για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις»


«Το ΠΑΣΟΚ είπε κατά συνθήκη ψέματα και το πλήρωσε»

Σαφείς αιχμές εναντίον του Γ. Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν» άφησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι τσόντα κανενός. Το παιχνίδι τα άλλα λέμε πριν και άλλα μετά, λέμε δηλαδή κατά συνθήκη ψέματα πρέπει να τελειώσει. Το είχαμε παίξει και εμείς και το πληρώσαμε»



«Τεχνική καλικατούρα διπολισμού»

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθούν να πολώσουν τεχνικά το κλίμα «Πρόκειται για μια καλικατούρα διπολισμού η οποία μας γυρίζει στο παρελθόν» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα χαρακτήρισε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητά την μονομερή καταγγελία του μνημονίου ως «καταστροφική» για την χώρα.



«Το οριζόντιο κόμμα της δραχμής»

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι επιθυμεί την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ. «Σέβομαι την άποψη του ΚΚΕ που από την πρώτη στιγμή έχει ταχθεί υπέρ της επιστροφής στο εθνικό μας νόμισμα. Δεν κατανοώ όμως την διγλωσσία πολιτικών δυνάμεων, που τα στελέχη τους πέφτουν συνεχών σε αντιφάσεις. Δεν μπορώ να παρακολουθήσω αυτό το γαϊτανάκι δηλώσεων». Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε οικονομικούς κύκλους οι οποίοι κερδοσκοπούν περιμένοντας την χρεοκοπία της χώρας. «Γιατί έβγαλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό. Τι περιμένουν;» είπε ο Ευ. Βενιζέλος.







«Απαράδεκτο το ύφος της Λαγκάρντ»

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε εκ νέου την επικεφαλής του ΔΝΤ για τις δηλώσεις της εναντίον της Ελλάδας. «Ήταν απαράδεκτο και προκλητικό το ύφος της. Συνεργαζόμαστε, συνομιλούμε μας δίνουν χρήματα, αλλά θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός απέναντι στον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός θέλει να μείνουμε στο ευρώ και να διαπραγματευτούμε το μνημόνιο εντός της ευρώπης. Αυτοί που λένε ότι κρατούν πυρηνικά, έχουν ένα κουτί από σπίρτα και προσπαθούν να βάλουν φωτιά στις ελπίδες του ελληνικού λαού.


«Οριακές οι αλλαγές στις λίστες»

Ωστόσο δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του όσον αφορά τις ενδεχόμενες αλλαγές στις λίστες των «πράσινων» ψηφοδελτίων. «Οι αλλαγές θα είναι οριακές» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ



«Σαμαράς φοβάται το ντιμπέιτ όπως ο διάολος το λιβάνι»

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την άποψη για τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών. «Μέχρι το 2009 γινόντουσαν ντιμπέιτ μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ καθώς οι αρχηγοί τους ήταν εν δύναμη πρωθυπουργοί. Τώρα και μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει, αλλά ο κ. Σαμαράς φοβάται το ντιμπέιτ όπως ο διάολος το λιβάνι».



real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: