1.5.12

Ε. Βενιζέλος: Να συνδέσουμε τη ναυτιλία με τη ναυπηγική υποδομή (BINTEO)...


Τη σύνδεση της ναυτιλίας με τη ναυπηγική υποδομή πρότεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Από την Ιπποκράτους, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους εργαζομένων στα... Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η εθνική βιομηχανική υποδομή και εν προκειμένω, η εθνική ναυπηγική υποδομή, χρειάζεται «μεγάλη και συστηματική προσπάθεια» για να προστατευθεί.

«Το νέο Εθνικό Παραγωγικό Μοντέλο μπορούμε να το πετύχουμε, γιατί τώρα μπορούμε να ρίξουμε χρήμα στην αγορά. Η χώρα γίνεται ξανά αξιόπιστη. Οι τράπεζες λειτουργούν. Μπορούν να μας εμπιστευθούν επενδυτές και Έλληνες και ξένοι», υποστήριξε.

Βέβαια, προσέθεσε ο κ. Βενιζέλος, στο ενδιάμεσο διάστημα «πρέπει να προστατέψουμε τους εργαζόμενους. Ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα είναι αυτός που υφίσταται τις πιο μεγάλες θυσίες και έχει την πιο μεγάλη ανασφάλεια».

Πέραν της επίλυσης του προβλήματος των αμοιβών που οφείλονται στους εργαζομένους στα ναυπηγεία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι απαιτείται διαπραγμάτευση για να ερμηνευτούν σωστά οι αποφάσεις της Κομισιόν «για να μπορούν να έρθουν στα ελληνικά ναυπηγεία ξένα πολεμικά πλοία για να κατασκευαστούν ή για να επισκευαστούν, ώστε να υπάρχει δουλειά σε αυτό τον βιομηχανικό κλάδο».

Απώτερος στόχος είναι η επανασύνδεση της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας με την ελληνική ναυπηγική υποδομή.

«Άρα, το μήνυμα της σημερινής Πρωτομαγιάς θέλουμε να είναι συγκεκριμένο, υπεύθυνο, με προοπτική και ελπίδα. Οι δυσκολίες είναι μεγάλες, αλλά οι Έλληνες αγωνιζόμαστε και θα πετύχουμε», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: