6.5.12

Στις κάλπες από νωρίς το πρωί οι Γάλλοι...


Άνοιξαν πριν από λίγη ώρα οι κάλπες για τις πλέον κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών στη Γαλλία. Σε λιγότερο από 12 ώρες θα γνωρίζουμε με βεβαιότητα τον 7ο Πρόεδρο της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας. Με τον Φρανσουά Ολάντ να θεωρείται ως ... το φαβορί και τον Νικολά Σαρκοζί ως το άουτσάιντερ απομένει να φανεί αν οι δημοσκοπήσεις και στο δεύτερο και καθοριστικό γύρο των προεδρικών εκλογών έκαναν το ίδιο σφάλμα με τον πρώτο γύρο όπου υποτίμησαν το ρεύμα της Μαρίν Λε Πεν.

Οι Παριζιάνοι συρρέουν από νωρίς στα εκλογικά κέντρα και οι συζητήσεις για το αποτέλεσμα της κάλπης αποτελούν τον κανόνα. Ο κύριος Φρανσουά Ολάντ θα προσέλθει να ψηφίσει σε εκλογικό κέντρο της Τουλ στην κεντρική Γαλλία, όπου βρίσκεται ήδη από χθες, ενώ ο Νικολά Σαρκοζί θα ψηφίσει σε εκλογικό κέντρο της μπουλβάρ Μουρά στο 17ο διαμέρισμα των Παρισίων.

Λίγο μετά τις 20.00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης (19.00 ώρα Ελλάδος) αναμένεται να δούμε και τις πρώτες επίσημες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των γαλλικών προεδρικών εκλογών..

Το Βερολίνο αν και επιθυμεί διακαώς την επανεκλογή του Νικολά Σαρκοζί φέρεται να έχει αποδεχθεί την πιθανή επικράτηση του Φρανσουά Ολάντ και να ανοίγει ήδη διαύλους επικοινωνίας με τον ηγέτη των Γάλλων Σοσιαλιστών. Άλλωστε και ο ίδιος ο κύριος Ολάντ έχει δηλώσει πως εάν εκλεγεί θα διατηρήσει τη σχέση συνεργασίας με το Βερολίνο χωρίς όμως να διστάσει σε καμία περίπτωση να υποστηρίξει τη δική του άποψη, αυτή της ανάγκης αναπτυξιακών μέτρων για την ευρωζώνη.

Follow @ https://twitter.com/#!/VasilisDalianis

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: