8.5.12

Θέτει προϋποθέσεις στον Τσίπρα...


Με τη φράση «βρες τον τρόπο να κάνεις κυβέρνηση» θα υποδεχθεί τις προτάσεις του κ. Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής, προσθέτοντας όμως ότι... η κυβέρνηση πρέπει να εγγυάται την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη .

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βασική προϋπόθεση που θα θέσει ο κ. Κουβέλης είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ και θα ζητήσει σαφείς και ξεκάθαρες εγγυήσεις ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα μπορεί να την διασφαλίσει.

Για το λόγο αυτό, στενοί συνεργάτες του κ. Κουβέλη αναφέρουν ότι «δεν μπορούμε να δεχθούμε απερίσκεπτα τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για καταγγελία του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης», εμμένοντας στην πρόταση που εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ για την «παραμονή της χώρας στο ευρώ και τη σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι η θέση της ΔΗΜΑΡ είναι «σταθερή για προσπάθεια συγκρότησης κυβέρνησης ευρείας λαϊκής και κοινοβουλευτικής νομιμοποίησης που θα κινηθεί στον αντίποδα της ασκούμενης πολιτικής, η οποία αποδοκιμάστηκε με έντονο τρόπο από τη λαϊκή ετυμηγορία».
protothema.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια: