11.5.12

Δόξα στα «παιδιά» σου!..


Ο Ολυμπιακός με καρδιά λιονταριού πήρε την πρόκριση στον τελικό της Ευρωλίγκα, νικώντας την Μπαρτσελόνα με 68-64! ...

Πιάνοντας σπουδαία απόδοση κατά διαστήματα, και έχοντας σε μεγάλο βράδυ τον Βασίλη Σπανούλη, ο Ολυμπιακός πήρε μία επική πρόκριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα, στον τελικό της Ευρωλίγκα!

Σε ένα φινάλε που... έσπασε καρδιές, ο Ολυμπιακός πάλεψε και με ένα εκπληκτικό σλάλομ στο φινάλε, κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στους Καταλανούς, που πάλεψαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Τζόι Ντόρσεϊ αποδείχτηκε καθοριστικός για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, πετυχαίνοντας σημαντικούς πόντους, ενώ ο "Kill Bill" ήταν ο παίκτης-κλειδί, που έδωσε τη λύση στους "ερυθρόλευκους".

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το ματς, και κατάφερε να προηγηθεί με 8-0 χάρη στα δύο τρίποντα των Σπανούλη και Μάντζαρη, αλλά και το δίποντο του Άντιτς.

Η Μπαρτσελόνα συνήλθε από το κακό ξεκίνημα, καθώς δεν είχε καταφέρει να σκοράρει από το ξεκίνημα, και για τα τέσσερα πρώτα λεπτά του αγώνα!

Εντόνγκ και Λόρμπεκ έδωσαν τις λύσεις στην επίθεση, ενώ ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο έβαλε την υπογραφή του, στην επιστροφή των Καταλανών στο σκορ, που ήταν πίσω στο σκορ με 17-11 στο φινάλε της πρώτης περιόδου.

Σλούκας και Παπανικολάου έκαναν την εμφάνισή τους στο δεύτερο δεκάλεπτο κατάφεραν να σκοράρουν για να ανεβάσουν τη διαφορά. Ο Λόρμπεκ κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη διαφορά ύψους με τον Ντόρσεϊ και να μειώσει, ωστόσο ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις και από τον Έισι Λο, που ήταν θετικός στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Ο Σπανούλης με καλάθι και φάουλ ανέβασε τη διαφορά του Ολυμπιακού, ενώ ο Τζόι Ντόρσεϊ αρχικά με μία σπουδαία κίνηση-ριβέρς-λέι απ, και follow-κάρφωμα, διαμόρφωσε το 33-29, στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: