2.5.12

Η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ είναι πολιτική ανάγκη και όχι εκλογικός στόχος, λέει ο Ευ.Βενιζέλος...


O Σαμαράς δοξάζεται κρυπτόμενος, αφού αρνήθηκε το διάλογο στο πλαίσιο του ντιμπέιτ και εμμένει στους μονολόγους...
Στις εκλογές κρίνεται η μοίρα της Ελλάδας την επόμενη 20ετία, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην εισαγωγική του ομιλία στο πλαίσιο της διακαναλικής συνέντευξης του ΠΑΣΟΚ.

O κίνδυνος της δραχμής υπάρχει, τόνισε, αναφερόμενος σε όσους περιμένουν στη γωνία για να ... αγοράσουν την Ελλάδα φθηνά.

«Μπορούν να μας πουν κυνικά, μείνετε στο ευρώ, αλλά θα ζήσετε με ό,τι μαζεύετε από τους φόρους σας. Αυτό είναι δημοσιονομική προσαρμογή σε ημέρες».

Άσκησε κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι δοξάζεται κρυπτόμενος, αφού αρνήθηκε το διάλογο στο πλαίσιο του ντιμπέιτ και εμμένει στους μονολόγους.

Όσο για τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι η πρότασή του οδηγεί με ακαριαίο τρόπο έξω από την ευρωζώνη, σε κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, σε αλυσιδωτό κλείσιμο των επιχειρήσεων, σε ανακοπή εισαγωγών-εξαγωγών, σε απομόνωση της Ελλάδας και σε τουλάχιστον δύο εκατομμύρια ανέργους.

«Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την πρώτη θέση, αλλά αυτό είναι πολιτική ανάγκη και όχι εκλογικός στόχος» ανέφερε, εξηγώντας ότι επειδή βρίσκεται στη μέση του πολιτικού φάσματος, μπορεί να κοιτάξει και αριστερά και δεξιά και να αναζητήσει συνεργασίες.

Σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει την έκφραση που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας (από γνωστή διαφήμιση» για τον ίδιο ότι «έχει ξεφύγει», ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «θα χρησιμοποιήσω και εγώ μια έκφραση από την ίδια διαφήμιση: τράτζικ».

«Υπάρχει ένα όριο και το όριο δεν είναι ο σεβασμός σε εμάς, αλλά ο σεβασμός στον πολίτη που δεν μπορούμε να τον χρησιμοποιούμε στο γήπεδο των προσωπικών μας επιδιώξεων».

Σε άλλη ερώτηση για το τι θα περιλαμβάνουν τα μέτρα του Ιουνίου, δεδομένου ότι από το γραφείο του πρωθυπουργού δόθηκε ο κατάλογος των υποχρεώσεων της χώρας, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την πρότασή του για παράταση της ικανοποίησης των δημοσιονομικών στόχων για ένα χρόνο, πρόταση που θα ελαφρύνει το βάρος από τους πολίτες.

Μάλιστα σχολίασε ότι κανένα κόμμα δεν έχει τοποθετηθεί επί της ουσίας για τη συγκεκριμένη πρόταση.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: