27.5.12

Σε μια... κλωστή οι τελικοί!...


Ο ένας έρχεται και θέλει να εγκαθιδρύσει μια δική του εν Ελλάδι "αυτοκρατορία", έχοντας ήδη φορέσει το "στέμμα" του πρωταθλητή Ευρώπης!

Ο άλλος αρνείται να παραδώσει τα "σκήπτρα" του και ... είναι έτοιμος να καταθέσει κάθε ικμάδα των δυνάμεών του για να παραμείνει στην κορυφή!

Οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός "διασταυρώνουν τα ξίφη τους" για 3η φορά στους τελικούς της Α1 (19:00, Live chat στο woop.gr) και ψάχνουν το 2-1 που θα τους χρίσει αυτόματα φαβορί για το πρωτάθλημα.

Αν νικήσουν οι Πειραιώτες, έχουν δυο ευκαιρίες για να "κλειδώσουν" τον τίτλο, αλλά αν νικήσουν οι "πράσινοι", τότε φέρνουν το ματς-τίτλου στο ΟΑΚΑ.

Η σειρά βρίσκεται στο 1-1 και τα παιχνίδια δείχνουν ότι φαβορί δεν υπάρχουν και κάθε πρόβλεψη εμπεριέχει κινδύνους. Οι Πειραιώτες βέβαια έχουν το μομέντουμ και δείχνουν μια μεγαλύτερη φρεσκάδα, όμως απέναντί τους υπάρχει η πείρα και η... συνήθεια του πρωταθλητισμού!

Με Λο στην 12άδα

Ο Ολυμπιακός δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα, με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει και στον Έισι Λο. Ο Αμερικανός γκαρντ, που έλειψε στους δυο πρώτους τελικούς, προπονήθηκε κανονικά το Σάββατο και έθεσε εαυτόν στην διάθεση του προπονητή του.

Παρόντες στην προπόνηση ήταν και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, στέλνοντας μήνυμα υποστήριξης στους παίκτες τους, ενώ δεν χρειάζεται να πούμε ότι το ΣΕΦ θα γνωρίσει μεγάλες πιένες, αφού τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί και δεν θα πέφτει καρφίτσα.

Οι Πειραιώτες θέλουν να κάνουν το 2-1 στη σειρά και να ανακτήσουν εκ νέου το ψυχολογικό (και όχι μόνο) προβάδισμα, ερχόμενοι πιο κοντά από ποτέ στο πρώτο τους πρωτάθλημα μετά το 1997.

Άπαντες ετοιμοπόλεμοι και ορκισμένοι

Στο "τριφύλλι" θέλουν να δώσουν συνέχεια στη νίκη της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ και να "αλώσουν" το ΣΕΦ, όπως έχουν κάνει σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν. Βέβαια, φέτος τα πράγματα δείχνουν να είναι διαφορετικά, αφού και στις δυο επισκέψεις τους έφυγαν ηττημένοι.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, ενώ παρών στην προπόνηση του Σαββάτου ήταν και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ώστε να εμψυχώσει τους καλαθοσφαιριστές του.

Ο Παναθηναϊκός είναι πεισμωμένος, καθώς βλέπει πως φέτος αμφισβητείται πιο έντονα από ποτέ, αλλά μένει να το αποδείξει και πάνω στο παρκέ.

H διαιτητική 3άδα

Διαιτητές του αγώνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είναι οι Χριστοδούλου-Καρακατσούνης-Κορομηλάς.
woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: