9.5.12

Θέτει θέμα ηγεσίας ο Πάγκαλος...


Από το ίδιο βράδυ των εκλογών άρχισε, κατά την περιήγησή του στα κανάλια, να το ρίχνει.
Σήμερα χτύπησε στον 9,84:

-Ποια είναι η επόμενη μέρα για το ΠΑΣΟΚ κύριε Πάγκαλε;

ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Δε νομίζω ότι...

είναι δυνατόν να ισχυριστεί κανείς ότι το πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ, που πριν από δυο χρόνια είχε βάψει πράσινη όλη την Ελλάδα κατήντησε στα ποσοστά του 1974 και ότι αυτό μπορεί να περάσει με μία εκ βάθρων συζήτηση για την πολιτική, για τα πρόσωπα, για τις ευθύνες, η οποία δεν μπορεί να γίνει σε κανένα άλλο πλαίσιο από ένα τακτικό συνέδριο το οποίο θα εκλέξει και ηγεσία. Εγώ είμαι διατεθειμένος να μετάσχω σε ένα τέτοιο συνέδριο και να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση των συμμετεχόντων είτε και ως αντικείμενο κριτικής και εν πάση περιπτώσει να κάνω ό, τι μου πούνε ότι πρέπει να κάνω.

Ερ: Αυτό σημαίνει ότι θα τεθεί υπό την κρίση του συνεδρίου και ο κ. Βενιζέλος;

ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Ασφαλώς όλοι μας, κανείς δεν εξαιρείται από την κρίση ενός συνεδρίου. Το συνέδριο είναι καταστατικό. Είναι η κυριαρχία του μέλους του κόμματος, που πρέπει να είναι πανίσχυρη, αν είμαστε δημοκρατικό κόμμα και αν όλα αυτά που λέμε περί δημοκρατίας έχουν οποιαδήποτε σχέση γιατί αν δεν είμαστε δημοκρατικό κόμμα πώς ισχυριζόμαστε ότι…

Ερ: Να υποθέσω ότι θα τεθούν υποψηφιότητες και θα είστε μεταξύ αυτών;

ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Όλα, όλα! Τα πάντα, είπα καταστατικό τακτικό συνέδριο: η μορφή του κόμματος, οι ευθύνες για το παρελθόν, οι προοπτικές για το μέλλον, θα τεθεί ακόμη και η ερώτηση αν χρειάζεται αυτό το κόμμα! Διότι μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι μπορεί να μη χρειάζεται αυτό το κόμμα.

Ερ: Και μπορεί να προκύψει κάτι νέο ως κομματικός σχηματισμός;

ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Βεβαίως. Τα πάντα. Γιατί δεν υπήρχαν νέα πράγματα στην παράταξη; Θυμάστε την ΕΠΕΚ; Στην ίδια παράταξη ήταν. Υπάρχει τέτοια παράταξη σήμερα; Θυμάστε την ΕΔΑ; Δεν υπάρχει η ΕΔΑ. Δεν υπάρχει η Ένωση Κέντρου. Το πρώτο μισό της ζωής μου ήταν με τελείως διαφορετικούς πολιτικούς σχηματισμούς από τους σημερινούς, που είχαν και διαφορετικό πολιτικό χαρακτήρα. Κι εδώ πρέπει να γίνουν διάφορα. Διότι ο λαός δεν απέρριψε μόνο την πολιτική μας. Απέρριψε και τη φυσιογνωμία μας. Κι αυτό είναι βασικό.



Πηγή: parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: