14.5.12

Σφίγγει κι άλλο ο κλοιός γύρω από τη χώρα...


Η Γερμανία ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Ο υπουργός της των Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το δήλωσε κατηγορηματικά, μη αφήνοντας περιθώρια για παρερμηνείες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο... διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας. Αργά αλλά σταθερά, δημιουργείται ένα κλίμα που «πρεσβεύει» ότι «η έξοδος μιας χώρας - μέλους από τη ζώνη του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, θα είναι επώδυνη, αλλά σε καμία περίπτωση καταστροφική».

Κι αυτό γιατί, όπως γίνεται τώρα ξεκάθαρο, οι χώρες της Ευρωζώνης και ιδιαίτερα οι βόρειες φρόντισαν όλο το προηγούμενο διάστημα να πάρουν τα μέτρα τους, προετοιμαζόμενες για το χειρότερο. Το μήνυμα ωστόσο που στέλνεται στην Ελλάδα, με κάθε μέσο, είναι ότι ακόμα πιο σοβαρές θα είναι οι επιπτώσεις για την ίδια την χώρα, σε σχέση με την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο κλοιός γύρω από την Ελλάδα σφίγγει ολοένα και περισσότερο, σε ασφυκτικό βαθμό. Γι αυτό και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν, θα πρέπει να είναι άμεσες, αν είναι είναι δυνατό και κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: