9.5.12

Σαμαράς: Καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Κεντροδεξιάς σε ενιαίο μέτωπο...


απόσπασμα από σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά:

Η Ν.Δ. είναι ο μοναδικός πυλώνας σταθερότητας σήμερα. Και εμείς θα ... εγγυηθούμε και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την τροποποίηση της Οικονομικής πολιτικής, που άλλωστε, πρώτοι θέσαμε. Γιατί η ΝΔ προειδοποίησε τους εταίρους ότι το Μνημόνιο αποσταθεροποιούσε την Οικονομία. Και η ΝΔ επιμένει στην ευρωπαϊκή πορεία, χωρίς ταλαντεύσεις.

Είμαι λοιπόν, αποφασισμένος να πάρω πρωτοβουλίες για τη...


...δημιουργία ενός ευρύτερου ευρωπαϊκού μετώπου της Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα, που θα εκφράσει και την πλειοψηφία της κοινωνίας να παραμείνουμε στο ευρώ και τη θέληση του εκλογικού σώματος να αλλάξει η οικονομική πολιτική. Αυτή είναι άλλωστε και η πραγματική εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός.

Καλώ όλους τους πολίτες να συστρατευτούν σε αυτή την προσπάθεια, ώστε να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα δεκαετιών. Καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Κεντροδεξιάς, εντός κι εκτός Βουλής, να πάρουν μέρος.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς. Ο λαός έχει ανάγκη, αυτή τη στιγμή, από αίσθημα ασφάλειας. Πέρα από προσωπικές διαφορές και μικροκομματικούς ανταγωνισμούς, αυτό πρέπει να αποκαταστήσουμε: το αίσθημα ασφάλειας του Ελληνικού λαού!

Σχόλιο : Τον αυτονόητο πολιτικό ελιγμό φαίνεται ότι επιχειρεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς μετά την πανωλεθρία του κόμματος του στις πρόσφατες εκλογές.

Η δημιουργία ενός αστικού μετώπου, αντίπαλου προς τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να εκφραστεί μονάχα εντός της Κεντροδεξιάς και μάλιστα με τρόπο αρκετά πειστικό. Μένει να δούμε αν θα αποδεχθούν την πρόταση ο Γιώργος Καρατζαφέρης, η Ντόρα Μπακογιάννη κι ο Στέφανος Μάνος.
parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: