27.5.12

Μπαίνει λουκέτο στην ιστορική εφημερίδα...


Τα ΜΜΕ που στηρίζουν το Μνημόνιο και ελέγχουν το Πεδίο σίγουρα μπορεί να είναι ανακουφισμένα...
Ο δρόμος της πτώχευσης ανοίγεται- δυστυχώς- για την περίπτωση της «Ελευθεροτυπίας». Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση προσφυγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα προφανώς αποδεχόμενη την... κύρια αίτηση και τώρα πλέον αρχίζει η μάχη για τον τίτλο της εφημερίδας. Είναι το περιουσιακό στοιχείο που μπορεί να έχει μια μελλοντική αξία.

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα δυσμενής, καθώς μπαίνει λουκέτο σε μια ιστορική εφημερίδα σε μια εποχή που η διαχείριση της πληροφορίας παίζει καθοριστικό ρόλο. Τα ΜΜΕ που στηρίζουν το Μνημόνιο και ελέγχουν το Πεδίο σίγουρα μπορεί να είναι ανακουφισμένα…

Οι επιπτώσεις σχετίζονται με τις τύχη των περίπου 780 εργαζομένων που ήταν επί 10 μήνες απλήρωτοι και πλέον θα διεκδικήσουν τις αποζημιώσεις τους μέσα από τη πολυετή διαδικασία της πτώχευσης. Στην ίδια μοίρα βρίσκονται και τα Ταμεία, αλλά και οι Τράπεζες που χορήγησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια τα δάνεια στην εκδοτική επιχείρηση . Στον καιάδα της πτώχευσης μπαίνουν τα δύο κτίρια της εταιρείας, στο Νέο Κόσμο και στο Κορωπί και βέβαια οι εκτυπωτικές της εγκαταστάσεις.
typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: