12.5.12

Πορεία στην Ρώμη κατά της οικονομικής πολιτικής Μόντι...


Διαδήλωση ενάντια στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Μόντι πραγματοποείται στην Ρώμη από τα αριστερά κόμματα της «Κομμουνιστικής Επανίδρυσης» και των «Ιταλών Κομμουνιστών».Η πορεία ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία «Εσέντρα» και πρόκειται να καταλήξει στο χώρο του Κολοσσαίου. «Κάτω τα χέρια από το...

δικαίωμα στην μόνιμη εργασία» και «η Ιταλία είναι μια Δημοκρατία που βασίζεται στην εργασία», είναι δύο από τα κύρια συνθήματα της κινητοποίησης .

Πολλοί από τους συμμετέχοντες στην διαδήλωση τραγουδούν το γνωστό Bella Ciao (που συμβολίζει την ιταλική αντίσταση στο ναζιφασισμό) και απορρίπτουν τις μέχρι τώρα παρεμβάσεις της υπουργού Εργασίας, Έλσα Φορνέρο, για «ελαστικότερες» μορφές εργασίας.

Από τους κύριους ομιλητές, ο γραμματέας της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Πάολο Φερρέρο, ο Τσέζαρε Σάλβι, της Ιταλικής Ομοσπονδίας της Αριστεράς και εκπρόσωποι της γαλλικής, γερμανικής και ελληνικής αριστεράς.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, παρών είναι ο Βασίλης Πριμικήρης, μέλος της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

«Θέλουμε να αντιδράσει όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη, στα μέτρα αυτά λιτότητας. Ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, δεν είναι μόνο δική μας υπόθεση. Είναι ένα ζήτημα που αφορά όλους τους λαούς. Ξεκινούν απλώς, με την χώρα μας, για να φτιαχτεί το δηλητήριο και να χτυπηθεί το κόστος εργασίας, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο», τόνισε ο Βασίλης Πριμικήρης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: