7.5.12

Ποιοι βουλευτές εκλέγονται στα Δωδεκάνησα...


Ανατροπή πολιτικού σκηνικού υπήρξε και στα Δωδεκάνησα αφού το ΠΑΣΟΚ σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση του σε πανελλήνιο επίπεδο, με 37 ποσοστιαίες μονάδες. Από... 54% που είχε στις εκλογές του 2009 έφτασε στο 17,04% και είναι το τρίτο κόμμα στο νομό μετά τη Νέα Δημοκρατία και τους ''Ανεξάρτητους Έλληνες''.

Το κόμμα του κ. Καμμένου κατέγραψε ποσοστό 17,9% το οποίο είναι το μεγαλύτερο ποσοστό σε πανελλήνιο επίπεδο, ενώ πρώτο κόμμα ήταν η Νέα Δημοκρατία με 18,5%. Εντυπωσιακή ήταν η άνοδος του Συνασπισμού που κατέγραψε ποσοστό 11,3%, που όμως δεν κατάφερε να εκλέξει βουλευτή.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα εκλέγονται:

Με τη Νέα Δημοκρατία τρεις βουλευτές. Είναι τρία νέα πρόσωπα και συγκεκριμένα ο δικηγόρος Βασίλης Υψηλάντης, ο πανεπιστημιακός Μάνος Κόνσολας και ο οικονομολόγος Γιάννης Παππάς.

Με τους ''Ανεξάρτητους Έλληνες'' η Μίκα Ιατρίδη (που είχε διαγραφεί από την ΝΔ επειδή δεν είχε ψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο).

Για το ΠΑΣΟΚ η κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση και οι Δημήτρης Κρεμαστινός και Γιώργος Νικητιάδης παλεύουν ακόμα για την έδρα, με διαφορά ελάχιστων ψήφων μεταξύ τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: