10.5.12

Με νέες κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί ...


Τον κίνδυνο της άμεσης διακοπής της φαρμακευτικής περίθαλψης για όλο τον ελληνικό πληθυσμό, επισημαίνει με ανοικτή επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς, διοικήσεις ασφαλιστικών ταμείων και τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Σύμφωνα με... τις κυβερνητικές δεσμεύσεις οι φαρμακοποιοί της χώρας πρέπει να εξοφληθούν για τις συνταγές του Μαρτίου έως τα μέσα του μήνα, ωστόσο οι εκπρόσωποι του κλάδου εκφράζουν έντονη ανησυχία για την μη τακτοποίηση των οφειλών

Ειδικότερα και όπως επισημαίνεται στην επιστολή « είναι αδύνατον να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία των φαρμακείων μας,εάν ο ΕΟΠΥΥ αποδειχθεί ασυνεπής στις υποχρεώσεις του.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν συσσωρευμένα χρέη προς τα φαρμακεία από το 2011 με αποτέλεσμα πολλοί φαρμακοποιοί να αγωνίζονται να επιβιώσουν έχοντας δανειστεί με πολύ υψηλά επιτόκια από τις τράπεζες».

Στην ίδια επιστολή ο ΠΦΣ προειδοποιεί ότι στην περίπτωση που δεν εξοφληθούν τα χρέη είναι μονόδρομος η διακοπή της φαρμακευτικής περίθαλψης σε όλο τον ελληνικό λαό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: