18.5.12

Έλληνες Φορολογούμενοι κατά Τράπεζας για τα δάνεια κομμάτων...


Ο σύλλογος "Ελληνες Φορολογούμενοι" κατέθεσε στην Εισαγγελία Αθηνών, μηνυτήρια αναφορά (Γ2012/1722) κατά παντός υπευθύνου στελέχους της διοίκησης της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος , με την οποία καλεί τον Εισαγγελέα να... ερευνήσει την ύπαρξη ευθυνών στελεχών της Τράπεζας, σχετικά με την υπόθεση δανεισμού πολιτικών κομμάτων.

Μηνυτές είναι ο Σύλλογος (εκπροσωπώντας τα μέλη του) και ο κ. Γιάννης Σιάτρας (ως φορολογούμενος πολίτης και ως μέτοχος της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας).

Σύμφωνα με τους μηνυτές, η Αγροτική Τράπεζα εμφανίζεται να έχει δανειοδοτήσει τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα της χώρας με τεράστια ποσά. Πιο συγκεκριμένα, για το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, η Τράπεζα φέρεται, έως το 2010, να είχε χορηγήσει συνολικά δάνεια ύψους 98 εκατ. ευρώ, επί συνόλου 114 εκατομμυρίων του δανεισμού του συγκεκριμένου κόμματος. Για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, η Τράπεζα φέρεται, έως το 2010, να είχε χορηγήσει συνολικά δάνεια ύψους 105 εκατ. ευρώ, επί συνόλου 120 εκατομμυρίων του δανεισμού του συγκεκριμένου κόμματος.

Στο ίδιο διάστημα (2009-2011), το Ελληνικό Δημόσιο είχε συμμετάσχει σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας (οι οποίες έγιναν για να καλυφθούν οι ζημιές), πληρώνοντας 1.910 εκατομμύρια ευρώ! Παράλληλα, κατά την ίδια περίοδο, το Ελληνικό Δημόσιο είχε δώσει επιπλέον εγγυήσεις προς την Αγροτική Τράπεζα, ύψους 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ!

Ο Σύλλογος "Ελληνες Φορολογούμενοι" και ο κ. Γιάννης Σιάτρας, ζητούν από τις εισαγγελικές αρχές να ερευνήσουν την ύπαρξη ευθυνών στελεχών της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος, οι οποίοι στα παρελθόντα έτη μεθόδευσαν την νομική δέσμευση της ΑΤΕ με συμβάσεις δανείων, οι οποίες σήμερα καταλήγουν να οδηγούν σε βαρύτατες επισφάλειες, από τις οποίες θα ζημιωθούν οι μέτοχοι της Τράπεζας και βεβαίως, το σύνολο των Ελλήνων φορολογούμενων.

Υπενθμίζεται ότι ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, ήδη διερευνά την υπόθεση.
apospasma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: