8.5.12

Φόβοι για εσωτερική στάση πληρωμών !...


Τον κώδωνα του κινδύνου για εσωτερική στάση πληρωμών κρούει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης μιλώντας στο Euro2day.
Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου εκτιμά ότι οι Έλληνες δεν θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος εάν δεν βρεθεί άμεσα λύση.
Ο...
ίδιος εκτίμησε ότι υπάρχει ο κίνδυνος οι Έλληνες φορολογούμενοι να μην υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις –η υποβολή ξεκινά την Τετάρτη 9 Μαΐου– με αποτέλεσμα να μην εισρεύσουν στα Ταμεία του κράτους τα απαραίτητα έσοδα.
Η συγκεκριμένη αρνητική εξέλιξη, ως επακόλουθο των αποτελεσμάτων που έβγαλε η κάλπη της Κυριακής, και της αδυναμίας όπως φαίνεται συγκρότησης Κυβέρνησης, δεν θα είναι και η μοναδική σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ. Εσωτερική στάση πληρωμών, ομαδικά λουκέτα επιχειρήσεων και εκτόξευση της ανεργίας, προβλέπει ο κ. Κορκίδης εάν δεν υπάρξει μια Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας.
Ο ίδιος σημειώνει ότι ανεξάρτητα με την σύνθεση, το σχήμα, τον χρόνο και τον ρόλο της νέας μεταβατικής κυβέρνησης, οι 77 κωδικοποιημένες μνημονιακές δράσεις και οι προβλεπόμενες δεσμεύσεις από τη δανειακή σύμβαση, θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τον Ιούνιο, για να εισπραχθεί η επόμενη δόση του δανείου των 29 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 9,2 δισ. ευρώ θα εξυπηρετήσουν ανάγκες του προϋπολογισμού.
Ο κ. Κορκίδης αναφέρει ότι η αγορά ζητά Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας την οποία οι πολιτικοί αρχηγοί επιβάλλεται και οφείλουν πάσει θυσία να σχηματίσουν». «Πριν γίνουν», όπως αναφέρει «τα δύσκολα δυσκολότερα και τα κακά χειρότερα». Η επόμενη λύση είναι οι εκλογές και μέχρι τότε όπως προβλέπει θα έχουν βγάλει το Κηδειόχαρτο της αγοράς. Για να συμπληρώσει ότι «τελικά το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ήταν σοφό ήταν καταστροφικό. Αυτό το ήταν αποτέλεσμα έκτρωμα, δεν ήταν μήνυμα διαμαρτυρίας ήταν μήνυμα καταστροφής»....

Δεν υπάρχουν σχόλια: