14.5.12

Αδυναμία στα... παζλ έχει η Γερμανίδα που "ταπείνωσε" την Μέρκελ...


Η Χανελόρε Κραφτ, η σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός στην κυβέρνηση μειοψηφίας προκαλεί πονοκέφαλο στην «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας για δύο λόγους: πρώτον, είναι ιδιαίτερα λαοφιλής, για... ορισμένους μάλιστα είναι η «αντιΜέρκελ», η μόνη που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την Γερμανίδα καγκελάριο στις εκλογές του 2013, και δεύτερον θριάμβευσε στις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν χτες στην Ρηνανία – Βεστφαλία, το πολυπληθέστερο κρατίδιο της χώρας.

Σοσιαλδημοκράτες (με ποσοστό 39%) και Πράσινοι (11,4%) επικράτησαν άνετα στην χθεσινή εκλογική αναμέτρηση, ενώ μέχρι τώρα αποτελούσαν κυβέρνηση μειοψηφίας.
Το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών θεωρείται καταψήφιση της πολιτικής λιτότητας και ήττα της κυρίας Μέρκελ καθώς το ποσοστό που έλαβαν οι Χριστιανοδημοκράτες είναι το χειρότερο που έχουν καταγράψει μεταπολεμικά (26,3%).
Η μικρόσωμη Χανελόρε με το αβίαστο χαμόγελο εξελέγη με κεντρική εξαγγελία την ήπια πολιτική μείωσης της χρέους του κρατιδίου. Προέρχεται από την εργατική τάξη, είναι σχετικά άπειρη στην πολιτική κι έχει αδυναμία στα παζλ και τα κουίζ.


Ποια ειναι η κυρία... αντι-Μέρκελ

Η Χανελόρε Κραφτ γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου 1961 στο Μίλχαϊμ. Ηγέτης του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και από τις 14 Ιουλίου 2010 πρωθυπουργός του κράτους της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.
Η Κραφτ είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει αυτή τη θέση από τότε που δημιουργήθηκε το ομόσπονδο κρατίδιο το 1946. Έχει υπηρετήσει στην ομοσπονδιακή εκτελεστική εξουσία του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος από το Νοέμβριο του 2009, και είναι μία από τους τέσσερις ομοσπονδιακούς αναπληρωτές προέδρους.
Από την 1η Νοεμβρίου 2011 έως τις 31 Οκτωβρίου 2011 ήταν πρόεδρος της Μπούντεσρατ, της άνω βουλής του κοινοβουλίου της Γερμανίας και η πρώτη γυναίκα που έλαβε αυτή τη θέση.
Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Ντούισμπουργκ και στο King's College του Λονδίνου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Ντούισμπουργκ το 1989. Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο. Ήταν πρώην Καθολική, αλλά αργότερα ακολούθησε τον Προτεσταντισμό.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: