3.5.12

Να πως έστησε το κόλπο με το πετρέλαιο του στρατού ο αντισυνταγματάρχης...


Γιώργος Παππούς
Επί τρία ολόκληρα κατάκλεβε το στρατόπεδο χωρίς να πάρει χαμπάρι κανείς, ώσπου επιλήφθηκε του ζητήματος το ΣΔΟΕ. Ο λόγος για τον αντισυνταγματάρχη που είχε τεθεί επικεφαλής στο 95ο Τάγμα Μηχανικού στη Ρόδο όλο αυτό το διάστημα και ο οποίος συνελήφθη μετά από...
τη παρέμβαση του ΣΔΟΕ και του Εισαγγελέα.

Ήδη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος έστειλε στη μονάδα τον Β΄ Υπαρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Α. Κουτρουμπέλη προκειμένου να διακριβώσει το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε η φάμπρικα του αντισυνταγματάρχη.

Όλα ξεκίνησαν όταν έφτασε πληροφορία στο ΣΔΟΕ, ότι μπαινοβγαίνει ανενχόλητο στο 95ο Τ.Μ. ένα βυτιοφόρο Ι.Χ. Πράγματι, μετά από παρακολούθηση, το μεσημέρι της Τετάρτης εντοπίστηκε το εν λόγω βυτιοφόρο που μπήκε άδειο στο στρατόπεδο αλλά βγήκε φορτωμένο με 2 τόνους πετρέλαιο κίνησης!

Οι άνδρες του Σώματος ακινητοποίησαν το βυτιοφόρο και όταν ζήτησαν τα παραστατικά δεν πήραν ούτε απάντηση ούτε έγγραφα. Ο οδηγός, που μετέφερε το φορτίο σε γνωστό εργολάβο δημοσίων έργων, κατ' αρχήν συνελήφθη κι εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος αλλά μετά από παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη, που διέγνωσε τη σοβαρότητα της υπόθεσης, συνελήφθη εκ νέου. Ο ιδιοκτήτης του βυτιοφόρου δεν αισθάνεται όμως.... μόνος, καθώς μετά από ενημέρωση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη στον Δ. Αβραμόπουλο και κινητοποίηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, συνελήφθη και ο αντισυνταγματάρχης που είχε στήσει τη φάμπρικα, ενώ μαζί του οδηγήθηκε στη φυλακή και ο υπεύθυνος της αποθήκης της μονάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες μόλις τώρα άρχισαν, καθώς οι άνδρες του ΣΔΟΕ έχουν κατασχέσει όλα τα παραστατικά αγοράς πετρελαίου κίνησης, τα οποία θα συγκριθούν με τα παραστατικά κίνησης όλων των μηχανημάτων που διαθέτει η μονάδα του Μηχανικού, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της απάτης σε βάρος του Δημοσίου. Όσο για τον αξιωματικό, ο φάκελος με τον οποίο θα παραπεμφθεί, θα ολοκληρωθεί μόλις τελειώσει η ΕΔΕ που ξεκίνησε τη Τετάρτη. Επί του παρόντος όλοι θα οδηγηθούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών...
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: