14.5.12

Δύο παραχωρήσεις κι ένας όρος που θέτουν οι Βρυξέλλες στην Ελλάδα ...


Δύο παραχωρήσεις είναι αποφασισμένη να κάνει η Ευρωζώνη, προκειμένου να βοηθήσει την επόμενη ελληνική κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, που θα προκύψει από τις ... κρίσιμες διαβουλεύσεις των τελευταίων ωρών.

Συγκεκριμένα, αυτό το οποίο διαμηνύεται από τις Βρυξέλλες είναι ότι σε πρώτη φάση τουλάχιστον θα δοθεί η παράταση του ενός χρόνου για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% ως ποσοστού επί του ΑΕΠ, ενώ παράλληλα θα διασφαλισθεί, με νέες παρεμβατικές ενέργειες, περαιτέρω ρευστότητα στην αγορά που είναι κι ένα από τα βασικά ζητούμενα της ελληνικής οικονομίας αυτή τη στιγμή.

Μοναδική προϋπόθεση για να τεθούν σε λειτουργία και οι δύο αυτές δεσμεύσεις θα είναι να δεσμευθεί με τη σειρά της και η επόμενη κυβέρνηση ότι προτίθεται να εφαρμόσει το Μνημόνιο και να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί. Επ' αυτού η ΕΕ δείχνει να είναι ανυποχώρητη, καθώς δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του σχετικού κειμένου, επ' ουδενί.

Σχετικά έχει ενημερωθεί το Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να έχει υπόψη του αυτή την κρίσιμη… λεπτομέρεια, ενόψει των διαπραγματεύσεων που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς για το σχηματισμό κυβέρνησης.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: