29.5.12

Σκουρλέτης: Χωρίς αλλαγές τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ...


Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Π. Σκουρλέτης, σημειώνοντας ότι οι λίστες των υποψηφίων θα... μείνουν ως έχουν «με απόλυτο σεβασμό στην κατάταξη που διαμορφώθηκε από το εκλογικό σώμα».

Ο κ. Σκουρλέτης διέψευσε δημοσιευμάτα, τα οποίο υποστηρίζουν ότι «το παλιό ΠΑΣΟΚ έχει πάει στον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ σημείωσε ότι επίκειται ανακοίνωση για την πολιτική στήριξη της κ. Κατσέλη προς τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να συμμετέχει στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, την Παρασκευή 1η Ιουνίου θα δοθεί στο μεταξύ στη δημοσιότητα το συνολικό πρόγραμμα του κόμματος. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν πρόκειται για ριζικά νέο πρόγραμμα αλλά για «βελτιώσεις που εμβαθύνουν και επικαιροποιούν τα προγραμματικά θέματα, ώστε να εναρμονιστεί με τις ραγδαίες εξελίξεις στην οικονομία».

Υποστήριξε ακόμη ότι οι αντιπαραθέσεις των τελευταίων ημερών, δεν έγιναν πάνω στο πρόγραμμα που είχε δώσει στη δημοσιότητα τον Απρίλιο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γύρω από το παλαιότερο πρόγραμμα. Κατήγγειλε μάλιστα ότι υπήρξε μεθοδευμένη προσπάθεια να δημιουργηθεί σύγχυση για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Οπως σημείωσε για παράδειγμα, στο πρόγραμμα του Απριλίου δεν υπάρχει καμία αναφορά για 100.000 θέσεις εργασίας ή για 1.300 ευρώ κατώτερο μισθό.

Περιγράφοντας το γενικό πλαίσιο του προγράμματος, είπε ότι είναι ένα πρόγραμμα ανακοπής της πορείας προς την καταστροφή της χώρας, κινείται στη λογική της ακύρωσης των μνημονιακών πολιτικών και της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους, με προοπτική διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του και αναζήτησης ευρωπαϊκής λύσης. Ειδικότερα, το πρόγραμμα χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες: μία για την οικονομία, μία για το κοινωνικό κράτος, μία για την εξωτερική πολιτική και μία για την λειτουργία του πολιτικού συστήματος, τη δημοκρατία, τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: