2.5.12

Στον κόσμο της Δεξιάς ποντάρει ο Σαμαράς...


Με σφοδρή επίθεση στον Πάνο Καμμένο και στη Χρυσή Αυγή ο Αντώνης Σαμαράς στέλνει σαφέστατο μήνυμα ότι τα τελευταία 24ωρα προς τις κάλπες της 6ης Μαΐου σχεδόν αποκλειστικός στόχος της ΝΔ είναι η προσέλκυση των παραδοσιακών... ψηφοφόρων του κόμματος που δηλώνουν αναποφάσιστοι ή στρέφονται προς τους Ανεξάρτητους Ελληνες και την ακροδεξιά συνιστώσα της πολυκατοικίας.
Κατά την ομιλία του στην Πάτρα προχθές το βράδυ, αλλά και στις θεματικές εκδηλώσεις που οργάνωσε το τελευταίο διήμερο το γαλάζιο επιτελείο για την επιχειρηματικότητα των νέων (προχθές στην Αθηναΐδα) και την αντιμετώπιση της ανεργίας (χθες στο Λαύριο), ο πρόεδρος της ΝΔ για πρώτη φορά αναφέρθηκε ονομαστικά στον κ. Καμμένο. Κατήγγειλε μάλιστα το πολιτικό «φλερτ» των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκτόξευσε ευθείες βολές κατά της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι «όπως και στην Κατοχή, οι ναζιστές υπόσχονται στους Ελληνες τη χειρότερη πείνα».
Την επίθεση στο κόμμα Καμμένου και στη Χρυσή Αυγή, που αφαιρούν, τουλάχιστον δημοσκοπικά, κρίσιμη για τη ΝΔ μάζα ψηφοφόρων από το συντηρητικό ακροατήριο, θα κλιμακώσει ο κ. Σαμαράς σήμερα το βράδυ από τη Θεσσαλονίκη (στον χώρο της ΔΕΘ) και κατά την αυριανή ανοικτή συγκέντρωση του κόμματος στην Αθήνα (στο Ζάππειο). Θα προβάλει παράλληλα το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που θα διαμορφώσει η ΝΔ για τα ζητήματα της ασφάλειας και της λαθρομετανάστευσης.
Δεν είναι συμπτωματικό άλλωστε ότι το θέμα των παράνομων μεταναστών επικαλέστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ για να στοχοποιήσει ως «αταίριαστο πολιτικό δίδυμο» τον Πάνο Καμμένο και τον Αλέξη Τσίπρα. «Φαντάζεστε τον κ. Καμμένο, που καμώνεται ότι θα τα "σπάσει" με την Ευρώπη, να προσπαθεί να συνεργαστεί με την Ευρώπη για να απελαθούν οι λαθρομετανάστες, ενώ την ίδια στιγμή θα συνεργάζεται με τον κ. Τσίπρα, που αγωνίζεται για να μείνουν εδώ οι λαθρομετανάστες; Καταλαβαίνετε γιατί λέμε ότι κάποιοι άνθρωποι δεν αναζητούν λύσεις; Κερδοσκοπούν στο πρόβλημα και τρέφονται από την κρίση...», ήταν χθες το φαρμακερό σχόλιό του.
Με χθεσινό non paper προς τους υποψήφιους βουλευτές και τα γαλάζια στελέχη, εξάλλου, η Λεωφόρος Συγγρού επικρίνει το κόμμα Καμμένου ότι κινείται χωρίς πρόγραμμα και έχει μοναδικό στόχο να «ψαλιδίσει» τη δύναμη της ΝΔ. Παραπέμπει ακόμη σε σειρά δηλώσεων από στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπως ο Κώστας Μαρκόπουλος, και των κομμάτων της παραδοσιακής Αριστεράς, που αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο της μετεκλογικής σύμπλευσής τους ή την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ.
Την ίδια στιγμή ωστόσο ο πρόεδρος της ΝΔ εξακολουθεί να «ξορκίζει» κάθε σενάριο για μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ενώ χθες από το Λαύριο έκανε «άνοιγμα» και στη μεσαία τάξη, αναφέροντας ότι αυτή κρατά το «κλειδί» για την επιστροφή της χώρας στον δρόμο της ανάπτυξης. «Απευθύνομαι στους νοικοκύρηδες που βρίσκονται σε απόγνωση. Θα ξαναγίνουν νοικοκύρηδες. Απευθύνομαι στη μεσαία τάξη που γονάτισε. Θα ξανασηκωθεί όρθια... Δεν μπορείς να καταπολεμήσεις την ανεργία αν δεν ορθοποδήσει η μεσαία τάξη. Αυτή δημιουργεί τις περισσότερες θέσεις απασχόλησης», τόνισε με έμφαση.
Παράλληλα, όμως, επανέφερε στην πρώτη γραμμή την προειδοποίηση για νέες εκλογές στην περίπτωση που από τις κάλπες της προσεχούς Κυριακής δεν αναδειχθεί «ισχυρή κυβέρνηση» και διαμορφωθούν συνθήκες ακυβερνησίας. «Δεν θα καθήσω στη θέση του πρωθυπουργού χωρίς να είμαι πρωθυπουργός», είπε σε συνάντηση με νέους επιχειρηματίες και επικαλέστηκε την αρνητική εμπειρία του από τη συγκυβέρνηση Τζαννετάκη και την οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα (την περίοδο 1989-90) για την επιμείνει στην άρνησή του να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ.
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: