16.5.12

Με εκατοντάδες κλήσεις επέστρεψε το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Αθήνα...


Εκατοντάδες κλήσεις, οι περισσότερες των 20 ευρώ, έκοψαν στην Αθήνα οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας με την επιστροφή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, οι κλήσεις ξεπέρασαν τις... 600 και κόπηκαν στις περιοχές, όπου είχε γίνει εγκαίρως διανομή καρτών στάθμευσης, κυρίως στην «καρδιά» της πόλης. Δεν βεβαιώθηκαν παραβάσεις παράνομης στάθμευσης σε περιοχές, όπου δεν έχουν διανεμηθεί ακόμη κάρτες, ή ακόμη κι αν έχουν διανεμηθεί, ο αριθμός τους κρίνεται ανεπαρκής για την κάλυψη των αναγκών.

Εφόσον η πληρωμή γίνει εντός των 10 ημερών από την ημερομηνία βεβαίωσης της παράβασης, ο παραβάτης καταβάλλει το μισό αντίτιμο του προστίμου.

Όπως είπε στο ΑΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που έχει αναλάβει την τεχνική υποστήριξη του συστήματος, Ιωάννης Ράμφος, σήμερα δόθηκαν σε κεντρικά σημεία διανομής κάρτες συνολικής αξίας 22.500 ευρώ. «Έως στιγμής όλα πήγαν καλά. Πιο ολοκληρωμένη εικόνα θα έχουμε τις επόμενες μέρες» δήλωσε.

«Χαιρόμαστε που μέσα σε διάστημα περίπου δύο μηνών καταφέραμε να επαναλειτουργήσουμε το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης, με ίδιες δυνάμεις, κυρίως για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών των περιοχών, όπου εφαρμόζεται το σύστημα, αλλά και για τα οικονομικά οφέλη που θα έχει ο δήμος» σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Αναγνωστόπουλος και πρόσθεσε: «Προσδοκούμε ότι στο άμεσο μέλλον, έπειτα από διαβούλευση όλων των εμπλεκόμενων μερών και αξιοποιώντας τα έσοδα, που θα προκύψουν από την εφαρμογή του, θα προχωρήσουμε στην επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του».

Σημειώνεται ότι οι μόνιμοι κάτοικοι μπορούν να απευθυνθούν στον δήμο Αθηναίων για να τους χορηγηθεί το ειδικό σήμα, που θα επικολλήσουν σε εμφανές σημείο του παρμπρίζ του οχήματός τους. Για τους επισκέπτες, η μέγιστη διάρκεια επιτρεπόμενης στάθμευσης είναι 3 ώρες και τα τέλη στάθμευσης ανέρχονται για στάθμευση μισής ώρας σε 50 λεπτά και αυξάνονται κατά 50 λεπτά ανά μισή ώρα, μέχρι τη δεύτερη ώρα, όπου φτάνει τα 2 ευρώ.

Η πληρωμή του τέλους στάθμευσης γίνεται με τη χρήση ξυστών καρτών προπληρωμένου χρόνου στάθμευσης (αξίας 0,50 ευρώ, 1 ευρώ και 2 ευρώ). Οι κάρτες διατίθενται από τριτοπωλητές, περίπτερα, καταστήματα ψιλικών κ.λπ.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: