18.5.12

«Κλειδωμένη» η συμφωνία επιστροφής της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ...


Λεπτομέρειες απομένουν να ρυθμιστούν προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία επιστροφής της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ, ενώ δεν αποκλείεται οι ανακοινώσεις να γίνουν ακόμη και εντός της ημέρας, όπως διαβεβαιώνουν επιτελικά στελέχη της Συγγρού. Πάντως, το... άνοιγμα προς τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη και τον πρόεδρο της Δράσης Στέφανο Μάνο δεν φαίνεται να έχει την ίδια ανταπόκριση εκ μέρους τους.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η τελική συμφωνία θα συνοδεύεται από «κείμενο αρχών» που θα ασπάζονται οι δύο πλευρές, ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία δεν θα συμμετάσχει μεν στις προσεχείς εκλογές, αλλά δεν θα αναστείλει τη λειτουργία της.

Κατά τις ίδιες πηγές, η Ντόρα Μπακογιάννη θα εκλεγεί στην επόμενη Βουλή με το γαλάζιο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ενώ σε επίπεδο στελεχών προεξοφλείται η συμμετοχή σε εκλόγιμη θέση στους συνδυασμούς της ΝΔ των πρώην βουλευτών Χρήστου Μαρκογιαννάκη (Χανιά), Λευτέρη Αυγενάκη (Ηράκλειο) και Γιώργου Κοντογιάννη (Ηλεία).

Σε δεύτερο επίπεδο, οι διαπραγματεύσεις αφορούν και τους στενούς συνεργάτες της Ντόρας Μπακογιάννη στη Δημοκρατική Συμμαχία, Δημήτρη Ζαφειριάδη (Α’ Αθήνας) και Γιάννη Οικονόμου (Β’ Αθήνας).

Την ίδια στιγμή, στασιμότητα καταγράφεται στο θέμα της εκλογικής σύμπραξης ΝΔ - ΛΑΟΣ, με τον Γιώργο Καρατζαφέρη να κάνει βήματα οπισθοχώρησης, χωρίς ωστόσο να κλείνει την πόρτα της δικής του επιστροφής.

Χθες, από την εκπομπή του στο Τηλεάστυ, άφησε να εννοηθεί ότι θα εξέταζε το ζήτημα εάν ο ΛΑΟΣ διατηρούσε την αυτοτέλειά του και αναλάμβανε άλλος επικεφαλής του κεντροδεξιού μετώπου, αναφέροντας τον Γιώργο Σουφλιά.

Στελέχη της Λεωφόρου Συγγρού, πάντως, διαβεβαιώνουν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις και με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος «προβάλλει προς το παρόν υπερβολικές απαιτήσεις», όπως έλεγαν.

«Εγώ τους βουλευτές μου δεν τους πουλάω, ούτε τους προδίδω», ήταν το μήνυμα που έστελνε ο ίδιος από την εκπομπή του.

Εξ άλλου, ο Στέφανος Μάνος εξακολουθεί να τάσσεται υπέρ της εκλογικής σύμπραξης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Συμμαχία - Δράση, όπως επανέλαβε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής. Ο ίδιος διέψευσε οποιαδήποτε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ μόνο, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι και να επιστρέψει στη ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: