19.5.12

Δέκα βουλευτές του ΛΑΟΣ στις λίστες της Ν.Δ. ζητά ο Κιλτίδης...



Πρόταση τριών σημείων για να ξεκινήσει ο διάλογος κατέθεσε ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ
Οι εξελίξεις στο ΛΑΟΣ δείχνουν ότι στην Καλλιρρόης είναι πολλά τα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Γιώργος Καρατζαφέρης, καθώς ... κορυφαία στελέχη του και μέχρι πρότινος βουλευτές του διατηρούν τις επιφυλάξεις τους και διαχωρίζουν την θέση τους από την πρότασή του για αυτόνομη κάθοδο του ΛΑΟΣ στις εκλογές.

Κιλτίδης, Βελόπουλος και Πλεύρες τάχθηκαν υπέρ της συνένωσης της δεξιάς παράταξης και της συνεργασίας με τη Ν.Δ. στις επικείμενες εκλογές.

Μετά την αποχώρηση του Θ. Πλεύρη το πολιτικό θρίλερ στο ΛΑΟΣ φαίνεται ότι θα συνεχιστεί καθώς είναι πολύ πιθανό οι κ.κ. Κιλτίδης και Βελόπουλος να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

Μάλιστα ο κ. Κιλτίδης κατά την τοποθέτησή του στην Κ.Ε. του κόμματος υποστήριξε ότι ο ΛΑΟΣ θα πρέπει να ξεκινήσει έναν διάλογο με τη Ν.Δ. προκειμένου να συμπράξει στην επανένωση της παράταξης, αλλά με πολιτικούς και καθαρούς όρους.

Πρότεινε παράλληλα την σύνταξη επιστολής κατά την οποία ο ΛΑΟΣ θα ζητά την εγγύηση των αποτελεσμάτων του διαλόγου θα ξεκινήσει, την σύγκλυση απόψεων των δύο κομμάτων σε πολιτικές και προγραμματικές θέσεις με κατεύθυνση την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, ενώ ένα από τα βασικά σημεία που έθιξε ο κ. Κιλτίδης, είναι το θέμα των βουλευτών που θα συμμετέχουν στις εκλογές.

Επεσήμανε πως πρέπει η Ν.Δ. να τοποθετήσει τουλάχιστον 10 βουλευτές του ΛΑΟΣ σε εκλόγιμες θέσεις, προκειμένου μετά τις εκλογές ο ΛΑΟΣ να έχει Κοινοβουλευτική αυτοτέλεια.

Μάλλον η πρόταση από την πλευρά του ΛΑΟΣ έμεινε στο τραπέζι της εσωκομματικής συζήτησης καθώς οι εξελίξεις έφεραν ανατροπές που πρέπει εκ νέου να εξετάσει ο Γιώργος Καρατζαφέρης, αν και η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος δείχνει ότι ο ΛΑΟΣ έδωσε την οριστική του απάντηση στην πρόταση του Αντώνη Σαμαρά...
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: