7.5.12

Και τώρα τι; ...


ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ

Ο ελληνικός λαός μίλησε, η ετυμηγορία του είναι σεβαστή και πλέον το πολιτικό σκηνικό είναι τελείως διαφορετικό για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση. Μεγάλος νικητής των εκλογών είναι ο Αλέξης Τσίπρας και το ΣΥΡΙΖΑ ενώ ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία υπέστησαν τεράστια ήττα και ... «πλήρωσαν» την πολιτική του μνημονίου. Το θέμα όμως είναι τι γίνεται πλέον καθώς ο κίνδυνος της ακυβερνησίας είναι μεγάλος…



Το πρώτο κόμμα, η Νέα Δημοκρατία δηλαδή, θα πάρει διερευνητική εντολή όμως με τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί δεν θα μπορέσει να κάνει συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και κανένα άλλο κόμμα που μπήκε στη βουλή δεν δείχνει πρόθυμο σε μια τέτοια συνεργασία.



Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη πλήρωσε τις «αλήθειες» που είπε στο λαό, το μνημόνιο το οποίο το χρεώθηκε όλο μόνο του παρά το ότι όλοι γνώριζαν ότι ήταν αναγκαίο για να σωθεί η Ελλάδα από τη χρεωκοπία. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την άλλη σίγουρα δεν μπορεί να χρεωθεί αυτή την ήττα καθώς βρίσκεται στο τιμόνι του κινήματος πολύ λίγο καιρό, και είχε να αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων και την πολιτική Παπανδρέου που είχε «πληγώσει» το λαό.





Το ΣΥΡΙΖΑ που είναι και ο μεγάλος νικητής θα πρέπει να αποδείξει πλέον ότι δεν είναι ένα κόμμα διαμαρτυρίας αλλά ότι έχει πρόγραμμα ώστε να βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο όπως διακήρυττε πριν τις εκλογές.



Νικητές είναι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με την Δημοκρατική Αριστερά που κατάφεραν να πάρουν σημαντικά ποσοστά όπως και η Χρυσή Αυγή που είναι ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη της κάλπης. Αρνητική πάντως…





Αντίθετα τέλος εποχής για Γιώργο Καρατζαφέρη και Ντόρα Μπακογιάννη που δεν κατάφεραν να μπουν στη βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: