16.5.12

Τα πρόσωπα που "παίζουν" για υπηρεσιακοί υπουργοί...


Η χώρα από τις 20.00 απόψε θα έχει ως υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον μέχρι τώρα Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Παναγιώτη Πικραμμένο, ο οποίος επελέγη στη διάρκεια της μεσημεριανής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια, καθώς δεν...
υπήρξε συμφωνία σε κάποιο πολιτικό πρόσωπο. Ο κ. Παπούλιας είχε προτείνει Παπαδήμο, Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν, ωστόσο ο κ. Τσίπρας αντιπρότεινε τον Γεράσιμο Αρσένη.

Έτσι, στις 14.15 η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε βάσει του Αρθρου 37, παρ. 3 του Συντάγματος, ο σχηματισμός υπηρεσιακής κυβέρνησης, με επικεφαλής δικαστικό.

Ο νέος πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα στις 20:30.

Διαβάστε εδώ σχετικά με τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Οι πρώτες πληροφορίες για τα ονόματα των υπουργών που θα στελεχώσουν την υπηρεσιακή κυβέρνηση ήδη κυκλοφορούν στους πολιτικούς κύκλους. Για το υπ. Οικονομικών ακούγεται το όνομα του νυν υπ. Εσωτερικών κ. Τάσου Γιαννίτση, καθώς και του Προέδρου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κ. Χρ. Ράπανου.

Ως υπουργός Εξωτερικών φέρεται ο πρώην υπουργός Πέτρος Μολυβιάτης, καθώς και ο κ. Ι. Ζέπος, ενώ στο υπουργείο Δικαιοσύνης πιθανότατα τοποθετείται ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Χρήστος Γεραρής.

Για το υπουργείο Άμυνας ακούγεται ο κ. Φράγκος Φραγκούλης, ενώ για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο κ. Λ.Οικονόμου.

Το καλαμπούρι με τον Πρόεδρο

Με καλαμπούρι ξεκίνησε, πάντως, η πρώτη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο.

"Να πω και κάτι αστείο, κύριε Πρόεδρε", είπε ο κ. Πικραμμένος απευθυνόμενος στον κ. Παπούλια. "Σήμερα διάβασα σε κάποια εφημερίδα ότι, λόγω ονόματος, θα ήμουν ο καταλληλότερος για να είμαι ο τελευταίος Πρωθυπουργός της μεταπολιτεύσεως", συνέχισε ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

"Και για να συνεχίσω και εγώ αυτό το αστείο, θα μας προσφέρετε καφέ με… πολλή ζάχαρη", απάντησε ο κ. Παπούλιας.

"Ωστόσο, θα ήθελα να πω ότι αν, λόγω ονόματος, είμαι ο τελευταίος Πρωθυπουργός της μεταπολιτεύσεως, θα ήθελα μετά από τη δική μου περίοδο, να αρχίσει μια περίοδος αναγέννησης για την ωραία μας χώρα", συνέχισε το διάλογό του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

"Νάστε καλά. Θα προσπαθήσουμε γι’αυτό", έκλεισε τη συζήτηση ο κ. Παπούλιας.

Ποιοί «παίζουν» για υπουργοί

Πληροφορίες φέρουν ως νέο υπουργό Δικαιοσύνης τον πρώην πρόεδρο του συμβουλίου επικρατείας Χρήστο Γεραρή.

Ο κ. Φράγκος Φρακούλης θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες υπουργός Άμυνας, ο κ. Οικονόμου Δημοσίας Τάξεως, ο κ. Μολυβιάτης υπουργός Εξωτερικών, ενώ υπουργός Παιδείας παραμένει ο κ. Μπαμπινιώτης...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: