11.5.12

Αλέξης Τσίπρας: «ναι» στο ευρώ, «όχι» στη λιτότητα...


Έτοιμος να κάνει τα πάντα για να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, παρά το γεγονός ότι θεωρεί άκυρο το μνημόνιο, δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Ο... Έτοιμος να κάνει τα πάντα για να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, παρά το γεγονός ότι θεωρεί άκυρο το μνημόνιο, δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Ο κ.Τσίπρας χαρακτηρίζει «καταστροφική» την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και δηλώνει διατεθειμένος να διαπραγματευτεί με την τρόικα ώστε να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

«Διαφωνώ πλήρως με αυτό που λέμε καρδιά του μνημονίου. Περισσότερη λιτότητα θα μας κάνει τριτοκοσμική χώρα μέσα στην ΕΕ» δηλωσε.

«Το μέλλον της Ευρώπης και όλου του κόσμου δεν είναι η βάρβαρη λιτότητα» σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Το CNBC κάνει αναφορά και στην τελευταία δημοσκόπηση που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτη δύναμη σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών. Επίσης, γίνεται αναφορά και στην επιστολή που έστειλε ο επικεφαλής του στις Βρυξέλλες, καλώντας σε επανεξέταση των όρων του μνημονίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα και στο Associated Press. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα καταστρέψει και τη χώρα και την Ευρώπη, αλλά επιμένει ότι τα μέτρα λιτότητας πρέπει να σταματήσουν.

Όπως είπε η επιμονή σε περαιτέρω πολιτικές λιτότητας θα οδηγήσει στη διάλυση του ευρώ, ενώ υπογράμμισε πως αν σταματήσει η οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη θα τεθεί σε κίνδυνο η κοινωνική συνοχή ολόκληρης της ηπείρου...
BHMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: