8.5.12

Μέχρι πότε υπάρχουν λεφτά...


Μέχρι τέλος Ιουλίου το ελληνικό δημόσιο είναι σε θέση να πληρώνει κανονικά τις ταμειακές του ανάγκες με βάση τα αποθεματικά τα οποία έχει, αυτή τη στιγμή, στη διάθεση του. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει με βάση τους ... πρώτους υπολογισμούς που κάνουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σήμερα, τα ταμειακά διαθέσιμα του ελληνικού δημοσίου, μόλις και μετά βίας, υπερβαίνουν τα 2,5 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό, μάλιστα, προκύπτει εκ του γεγονότος ότι το ελληνικό δημόσιο καθυστερεί να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του προς τον ιδιωτικό τομέα, με αποτέλεσμα η αγορά να έχει ξεμείνει από ρευστότητα.

Ακόμα κι έτσι, όμως, αυτό το ποσό μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο για την ελληνική πολιτεία σε αυτή τη φάση. Σε αυτό το ποσό, υπό κανονικές συνθήκες, θα πρέπει να προστεθεί και το ποσό της επόμενης δόσης από την τρόικα των θεσμικών πιστωτών, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 15 Μαΐου.

Υπό κανονικές συνθήκες, τα λεφτά κι από αυτή την πηγή, θα πρέπει να έρθουν κανονικά στην Ελλάδα, καθώς δεν έχει τεθεί θέμα εφαρμογής κάποιας συμβατικής της υποχρέωσης. Τουλάχιστον, προς το παρόν. Οπότε, είναι διασφαλισμένα …
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: