25.5.12

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήθελε να δημιουργήσει μέχρι και... πολιτικό όμιλο...


...για να αποκαταστήσει την δημόσια εικόνα του...


Μέχρι και «πολιτικό όμιλο» που θα του επέτρεπε το... άνοιγμα στην κοινωνία για την αποκατάσταση της εικόνας του, ήθελε να δημιουργήσει ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στις σημειώσεις του που ... έχουν κατασχεθεί από τις δικαστικές αρχές.

Ο πρώην υπουργός είχε σε δεύτερο πλάνο την δημιουργία του ομίλου καθώς πρωταρχικός στόχος του ήταν η αθώωσή του, «πλήρης για όλα». Κατά την εκτίμησή του, όπως διατυπώνεται στα σημειώματά του που πλέον αποτελούν στοιχεία της δικογραφίας, όλα αυτά θα μπορούσε να τα καταφέρει εξασφαλίζοντας τη συνεργασία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας γράφει για τη δημιουργία του ομίλου: «Δημιουργία πολιτικού ομίλου με ινστιτούτο παραγωγής πολιτικής και στρατηγικής, για μία ανάδειξη πόλου νέας πολιτικής εξουσίας. Με κέντρα λειτουργίας και πολιτικού διαλόγου και συζητήσεις σε κάθε περιφέρεια, σε όλη τη χώρα».

Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει: «Εγώ ενδιαφέρομαι να αποκατασταθώ και να ασκήσω μαζί με άλλους στην κοινωνία μία νέα παρέμβαση. Να τελειώσω με τη δικαιοσύνη. Να ξαναβγώ στην κοινωνία και στους πολίτες. Να ξαναβγώ στην οικονομία ως σύμβουλος».

Δείχνει επίσης να έχει αποστασιοποιηθεί από τον πολιτικό χώρο που επί σειρά ετών βρισκόταν, καθώς σε σημείωμα του πιθανά προς πρώην συνεργάτη του, μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Η κατάσταση έχει αλλάξει! Εγώ θα βρίσκομαι τώρα και για μία διετία κατηγορούμενος για ξέπλυμα και δωροδοκία στον εισαγγελέα. Οι πληροφορίες μου, μου λένε ότι εσύ τα κατάφερες και τα βρήκατε με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Από τη στιγμή που τα βρήκες με αυτούς, τα έχεις ήδη σπάσει μαζί μου».

Ο πρώην υπουργός σε πολλά σημειώματά του βάλλει κατά των Εισαγγελέων που διενεργούσαν την έρευνα αλλά και κατά της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ενώ αναφορά κάνει και στην κ. Καλού που είχε αναλάβει την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου για την οποία αναφέρει. «Η Καλού επέμεινε για δίωξη του παπά. Ανήκει και αυτή στην Ομάδα της Εισαγγελίας Αθηνών. Έχει επαφή μέσω Ράϊκου και Μαξίμου και υπουργείο Δικαιοσύνης. Συνεργασία με Μιλτιάδη με σκοπό εισαγωγή στο Συμβούλιο» .

Τέλος ανάμεσα στα κατασχεθέντα τιμολόγια υπάρχουν και κάποια που αφορούν έξοδα της κ. Σταμάτη σε πολυτελές ξενοδοχείο στο θέρετρο της Σαρδηνίας Πόρτο Τσέρβο με ημερήσιο κόστος περίπου 1600 ευρώ, αλλά και διαμονή του Νίκου Ζήγρα σε αντίστοιχο ξενοδοχείο στο Κάπρι.
iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: