23.5.12

Σταθερά αντίθετος στην έκδοση ευρωομολόγων ο Σόιμπλε...


Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε την αντίθεσή του προς την έκδοση ευρωομολόγων σε συνέντευξή στο ... τοπικό γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο NDR , η οποία μεταδόθηκε λίγες ώρες πριν από την έναρξη των εργασιών της άτυπης ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Οπρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θέλει να συζητήσει τα ευρωομόλογα, μόλις εξελέγη. Φυσικά, θα τα συζητήσουμε, αν θέλει ο γάλλος πρόεδρος», δήλωσε αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Γερμανία θα παραμείνει ωστόσο αμετακίνητη στη θέση της.

Το Βερολίνο όχι μόνο παραμένει αμετακίνητο στη θέση του ως προς τα ευρωομόλογα, αλλά τις τελευταίες ημέρες έχει ανεβάσει τους τόνους απέναντι στην επιμονή της Γαλλίας, η οποία θεωρεί ότι «όλα πρέπει να τοποθετηθούν στο τραπέζι».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπεραμύνθηκε των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που εφαρμόσθηκαν κατά τα τελευταία χρόνια και κατέστησαν ανταγωνιστικότερη τη Γερμανία. «Οι συνταγές που λειτουργούν καλά πρέπει να εφαρμόζονται και σε άλλες χώρες», είπε.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, σε ερώτηση σχετικά με το αν επιθυμεί να διαδεχθεί τον Ζαν-Κλοντ Γιουνκερ στην προεδρία του Eurogroup, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αρνήθηκε να δώσει ακριβή απάντηση, ωστόσο δήλωσε αντίθετος με την ιδέα της κατοχής μόνο της θέσης του επικεφαλής του Eurogroup χωρίς τη διατήρηση παράλληλα και της θέσης του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας. «Θα ήταν πολύ κακό να έχουμε έναν αποκλειστικό πρόεδρο του Eurogroup», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: