27.5.12

Καταστροφικός ο δρόμος της μονομερούς καταγγελίας...


Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι εάν η χώρα βαδίζει στη γραμμή της μονομερούς καταγελίας της σύμβασης ή στη γραμμή της οργανωμένης αναθεώρησης των δυσμενών της όρων, επισήμανε ο ... πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε διακαναλική συνέντευξη Τύπου που δίνει αυτή την ώρα, ο κ. Βενιζέλος προειδοποίησε ότι ο δρόμος της μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου είναι «τυφλός και καταστροφικός», διότι, όπως είπε, η Ελλάδα θα καταστεί αποδιοπομπαίος τράγος της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομίας, θα διευκολύνουμε έτσι το οριζόντιο κόμμα της δραχμής, που επενδύει στην έξοδο από το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα κερδοσκοπώντας, και θα θέσουμε σε κίνδυνο καταθέσεις και τραπεζικό σύστημα.

Μαζική φτώχεια, ανεργία, διόγκωση του χρέους, απαξίωση των καταθέσεων και της ακίνητης περιουσίας θα είναι μερικά από τα αποτελέσματα της μονομερούς καταγγελίας, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Το δίλημμα δεν είναι αν θα μείνουμε ή όχι στην ευρωζώνη, υποστήριξε, λέγοντας ότι ο ελληνικός λαός έχει ήδη πει ότι θέλει να μείνουμε μέσα στο ευρώ, αλλά όχι με άλλες θυσίες.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι η μοναδική υπεύθυνη πρόταση είναι αυτή του ΠΑΣΟΚ για αναθεώρηση των όρων της σύμβασης και υπενθύμισε τα έξι σημεία στα οποία μπορεί να βασιστεί η αναθεώρηση αυτή. Πρέπει να γίνει άμεσα αποδεκτή η παράταση του χρόνου προσαρμογής, υπογράμμισε.

Έχει μεγάλη σημασία να υιοθετήσουμε τη γραμμή της αναθεώρησης, σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε σε μερικά από τα θετικά σημεία που, όπως είπε, έχει η σύμβαση όπως η μείωση του χρέους, η διάσωση των τραπεζών και οι νέες επενδύσεις.

Η συντηρητική παράταξη δεν μπορεί να υιοθετήσει τη γραμμή αυτή, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κατηγόρησε τα κόμματα της δεξιάς για «ανακόλουθη και αντιφατική στάση» με κομματική στόχευση. Η επιστροφή στο παρελθόν της δεκαετίας του '50 δεν βοηθάει, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κυβέρνηση με κορμό την προοδευτική αριστερά»

Οι στόχοι μας είναι δύο, ο εκλογικός στόχος και η ανασύσταση της παράταξης, ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί μία κυβέρνηση με κορμό την προοδευτική κεντροαριστερά.

Ζήτησε εξάλλου να σπάσει η πλαστή πόλωση που, όπως είπε, κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν. Ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση που να ενώσει το λαό, ικανή να αναθεωρήσει τη δανειακή σύμβαση κρατώντας την Ελλάδα με ασφάλεια στο ευρώ, κυβέρνηση που θα αποκαταστήσει το κύρος και την αξιοπιστία της Ελλάδας διεθνώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: