18.5.12

Της πόλωσης το κουτόχορτο...


Εκλογικά ψευτοδιλήμματα σε μια κοινωνία που δεν αντέχει άλλη πόλωση...

Σταύρος Διοσκουρίδης

Αν δεν υπάρχει πόλωση, δεν υπάρχει φανατισμός και αν δεν υπάρχει φανατισμός δεν ανεβαίνουν τα νούμερα. Σε όλες τις εκφάνσεις της μονάκριβης ζωής μας.

Όσοι είδαν τα...

εκλογικά τους ποσοστά να πέφτουν και την κομματική τους βάση να εξατμίζεται σαν το οινόπνευμα ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν ένα καινούριο σύνθημα ώστε να τους ξαναφέρουν πίσω.Ο Αντώνης Σαμαράς δεν κατάλαβε τίποτα από το εκλογικό αποτέλεσμα. Είχε απέναντι του την πιο αντιπαθητική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και κατάφερε να φέρει το κόμμα το πρώτο με το χαμηλότερο ποσοστό που έχει δει ποτέ η Νέα Δημοκρατία από γεννησιμιού της. Δεν καταλαβαίνει επίσης τίποτα από αυτά που λέει η κοινωνία αλλά και οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

Σήμερα στην κοινοβουλευτική του ομάδα είπε ότι οι εκλογές θα κρίνουν την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Σαν δημοψήφισμα, δηλαδή;

Όταν το έλεγε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου ήταν ανεύθυνος και διάφορα άλλα τέτοια. Τώρα που το λέει ο Σαμαράς είναι υπεύθυνη φιλοευρωπαϊκή δύναμη που θέλει να μας πάει μπροστά.

Τι στιγμή που όλος ο ευρωπαϊκός κόσμος μιλά για την ανάγκη να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και που η λέξη “ανάπτυξη” ακούγεται περισσότερες φορές και από το καλημέρα, ο Αντώνης Σαμαράς επιμένει να βάζει διλήμματα. Λες και η εκλογική μάχη είναι μεταξύ ΝΔ και ΚΚΕ.

H “Guardian” σήμερα κοστολογεί την έξοδο μας στο 1 τρις ευρώ, η Μέρκελ λέει ότι θα κάνει τα πάντα για να μείνουμε στην ευρωζώνη, ο εκπρόσωπος των τραπεζιτών Τσαρλς Νταλάρα συμφωνεί. Ο Ολάντ μιλά για υπογραφή του δημοσιονομικού συμφώνου μόνο με μέτρα ανάπτυξης και όλος ο κόσμος μας έχει πάλι πρώτο θέμα. Γιατί; Γιατί είμαστε καταλύτες για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν (ή τέλος πάντων θα πάρουν ακόμα 18 δις), η ΕΚΤ θα συνεχίσει να αγοράζει ελληνικά ομόλογα και αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται ολόκληρο το σύστημα της ευρωπαϊκής παραγωγής. Το ελληνικό μνημόνιο δεν θα είναι τίποτα, μπροστά σε αυτά που θα μεταβληθούν.

Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει τα ίδια διχαστικά πρόσωπα. Είτε αυτά προέρχονται από τη δεξιά είτε από την αριστερά. Τα διλήμματα μπαίνουν για μια ακόμη φορά για να κρατήσουν κάποιοι τις πουπουλένιες θεσούλες τους. Ας μην μασήσουμε κουτόχορτο πάλι.


lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: