16.5.12

Δικάζεται για τη «μαύρη τρύπα» στον δήμο ο Β. Παπαγεωργόπουλος...


Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης θα καθίσει ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος μαζί με τρεις πρώην αντιδημάρχους του, τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου και στενό συνεργάτη του, καθώς και άλλα...
13 άτομα, για το σκάνδαλο της μεγάλης υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου, που άφησε πίσω μία «μαύρη τρύπα» ύψους 51,4 εκατ. ευρώ.
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης θα καθίσει ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος μαζί με τρεις πρώην αντιδημάρχους του, τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου και στενό συνεργάτη του, καθώς και άλλα 13 άτομα, για το σκάνδαλο της μεγάλης υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου, που άφησε πίσω μία «μαύρη τρύπα» ύψους 51,4 εκατ. ευρώ.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών οι συνολικά 18 κατηγορούμενοι παραπέμπονται να δικαστούν για υπεξαίρεση και πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος και ανάμεσά τους οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Μιχάλης Ζορπίδης, Αναστάσιος Γερογιάνης και Θεόδωρος Αθανάσαρος και ο πρώην γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας.

Για την υπόθεση αυτή είναι ήδη προφυλακισμένοι ο πρώην ταμίας του δήμου Παναγιώτης Σαξώνης και ο πρώην γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας.

Το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε για τον Β. Παπαγεωργόπουλο να μην προφυλακιστεί αλλά να του επιβληθεί χρηματική εγγύηση ύψους 300.000 ευρώ, καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Το ίδιο αποφάσισε και για τον Μ. Ζορπίδη.

Μειοψήφησε ο πρόεδρος του Δικαστικού Συμβουλίου, που τάχθηκε υπέρ της προφυλάκισης και των δύο. Για τους δύο άλλους αντιδημάρχους επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 50.000 και 30.000 ευρώ αντίστοιχα.

Ο Β. Παπαγεωργόπουλος, σε βάρος του οποίου έχουν ασκηθεί διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και για άλλες δύο υποθέσεις -διακίνηση μαύρου χρήματος καθώς και για το λεγόμενο σκάνδαλο της «Παγίας»- έκανε λόγο χθες για «σκευωρία που κατασκευάστηκε από γνωστά κέντρα».

Για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχει σχηματιστεί δικογραφία κατά του Β. Παπαγεωργόπουλου για συνολικό ποσό 1 εκατ. ευρώ.

Για τον Μ. Ζορπίδη για ποσό 6 εκατ. ευρώ, τον Μ. Λεμούσια για ποσό 800.000 ευρώ και τον πρώην προϊστάμενο των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου για 160.000 ευρώ.

Το επόμενο διάστημα μάλιστα αναμένεται να κληθούν να απολογηθούν. Ηδη έχει παραπεμφθεί να δικαστεί ο Π. Σαξώνης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, για ποσό 1.065.554 ευρώ.

Για την τρίτη υπόθεση του σκανδάλου της «Παγίας Προκαταβολής», που αφορά ένα έλλειμμα συνολικού ποσού 534.000 ευρώ, έχουν ασκηθεί διώξεις για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τον Β. Παπαγεωργόπουλο και άλλα 20 άτομα.

ΧΡ. ΤΕΛΙΔΗΣ
ΕΘΝΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: