11.5.12

Παράταση θα δώσει η Κομισιόν στην Ισπανία...


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προσφέρει στην Ισπανία περισσότερο χρόνο για να επιτύχει το στόχο της μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματός της, εφόσον η χώρα συμφωνήσει σε ... νέους όρους, που περιλαμβάνουν τον ανεξάρτητο έλεγχο του προγράμματος για την αναδιάρθρωση των προβληματικών τραπεζών της, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέμεινε στην επιβολή πρόσθετων όρων -στους οποίους περιλαμβάνεται και η διασφάλιση μεγαλύτερου δημοσιονομικού ελέγχου στις σπάταλες περιφερειακές κυβερνήσεις της χώρας- πριν επιτρέψει στη Μαδρίτη να παρατείνει κατά ένα έτος (από το 2013 στο 2014) τον στόχο για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

Ισπανοί αξιωματούχοι επέμεναν χθες, προσθέτουν οι Financial Times, ότι δεν επιδιώκουν οποιαδήποτε παράταση για τους δημοσιονομικούς στόχους, οι οποίοι θεωρούνται από τους Ευρωπαίους ηγέτες ως σημαντικό στοιχείο της στρατηγικής της Ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης της.

Αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωσαν ότι υπάρχουν κάποια μέλη της ισπανικής κυβέρνησης, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, τα οποία απορρίπτουν την προσφορά, επειδή φοβούνται ότι οι επενδυτές θα τη θεωρήσουν ως ένδειξη υφέρπουσας δημοσιονομικής απειθαρχίας.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: