14.5.12

Πρόταση για κυβέρνηση εκ προσωπικοτήτων αναμένεται να συζητηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο...


Η τελευταία προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας για να μην πάμε σε εκλογές...
Τα έσχατα περιθώρια για το σχηματισμό κυβέρνησης αναμένεται να εξαντλήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με...
πληροφορίες, στο τραπέζι θα τεθεί και η πρόταση για το σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων, δηλαδή ένα μικρό σχήμα με πολιτικούς εν ενεργεία αλλά και άλλους που θα κληθούν από την εφεδρεία και με περιορισμένο αριθμό τεχνοκρατών. Θα πρόκειται δηλαδή για ένα σύνθετο σχήμα και όχι για κυβέρνηση τύπου Μόντι.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, σε ολόκληρη την προεκλογική περίοδο απέρριπταν την ιδέα σχηματισμού κυβέρνησης τεχνοκρατών, εκτιμώντας ότι η κατάσταση της χώρας απαιτεί πολιτική διαχείριση των προβλημάτων.

Αποτελεί ερώτημα αν θα δεχθούν τώρα, με την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα σε οριακό σημείο, να συμμετάσχουν ή να στηρίξουν ένα τέτοιο εγχείρημα, ενώ δεν είναι βέβαιο ότι θα συναινέσει και ο κ. Φ. Κουβέλης, ο οποίος συνεχίζει να υποστηρίζει την αναγκαιότητα της στήριξης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αυξηθεί εκ των πραγμάτων η πολιτική πίεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τη στάση του οποίου ΝΔ, ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ υποδεικνύουν ως την αιτία της νέας προσφυγής στις κάλπες...
BHMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: