12.5.12

Ο Δήμαρχος του Καστελόριζου υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα...


Το ακριτικό Καστελόριζο ήταν ο τελευταίος σταθμός της δεύτερης ημέρας της λαμπαδηδρομίας, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012».
Η φλόγα ταξίδεψε ως το πανέμορφο νησί των Δωδεκανήσων διασχίζοντας προηγουμένως το μεγαλύτερο μέρος της Κρήτης, ενώ το βωμό άναψε ο...
πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος.

«Ήταν μία από τις μεγαλύτερες χαρές και ικανοποιήσεις που έχω ζήσει σαν πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής το γεγονός ότι πήγε η φλόγα σε αυτό το πανέμορφο νησί, που μπορεί να είναι μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά βρίσκεται τόσο κοντά στις καρδιές μας», δήλωσε ο κ. Καπράλος.

Λαμπαδηδρόμοι ήταν πέντε κάτοικοι του νησιού, ο περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της ΕΟΕ, Γιάννης Σγουρός και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος.

Τη λαμπαδηδρομία στο Καστελόριζο παρακολούθησαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Αντώνιος Τσαντηράκης, ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, υποναύαρχος Παναγιώτης Λίτσας, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης και ο βουλευτής Βασίλης Υψηλάντης.

Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκε ο δήμαρχος του νησιού, Παύλος Πανήγυρης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η φλόγα πέρασε από το Καστελόριζο.

Η λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012» συνεχίζεται σήμερα, με την πορεία της φλόγας ως τα Ιωάννινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: