26.5.12

Έτοιμη να «σκάσει» η ΔΕΗ!...


Κατάμαυρη είναι η εικόνα που παρουσίασε ο επικεφαλής της ΔΕΗ στον υπουργό Οικονομικών, ως εκπρόσωπο του μεγαλύτερου μετόχου της εταιρίας, δηλαδή του ελληνικού Δημοσίου. Κι αυτό γιατί ούτε λίγο ούτε πολύ στο... τέλος του επόμενου μήνα, η ΔΕΗ κινδυνεύει να καταρρεύσει υπό το βάρος της έλλειψης ρευστότητας!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Ζερβός στον Γιώργο Ζανιά, πέρα από τα 100 και πλέον εκ. ευρώ που χρωστά το ελληνικό Δημόσιο στη ΔΕΗ, υπάρχουν δάνεια 600 εκατ. ευρώ που λήγουν στο τέλος του επόμενου μήνα και πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν, ενώ δάνεια ύψους 420 εκατ. ευρώ που είχαν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχουν «κολλήσει» λόγω της κατάστασης και της ανησυχίας της ΕτΕΠ για ανεξέλεγκτες εξελίξεις.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσει κανείς και τα 260 εκατ. ευρώ που έχει εισπράξει η ΔΕΗ από το Τέλος Ακινήτων και πρέπει να αποδώσει τον Ιούνιο στο Δημόσιο αλλά και τη παντελή αδυναμία πρόσβασης στις τράπεζες για τα αναγκαία κεφάλαια κίνησης.

«Το πρόβλημα είναι πολιτικό. Πρέπει να υπάρξει νέα κυβέρνηση γιατί όλα έχουν σταματήσει» επεσήμανε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΗ μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, χωρίς να κρύβει την ανησυχία του..
iefimerda

Δεν υπάρχουν σχόλια: