17.5.12

Δήλωση των συνηγόρων της Β. Σταμάτη για την εισαγγελική πρόταση...


«Η Εισαγγελική πρόταση ήταν αναμενόμενη αφού ο Εισαγγελέας έκρινε τον εαυτό του», αναφέρει σε δήλωσή του ο συνήγορος της κ. Σταμάτη, που είναι προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό.
«Ο προτείνων στο Συμβούλιο εισαγγελικός λειτουργός για τη προσφυγή κατά του ...

εντάλματος προσωρινής κράτησης ήταν ταυτόχρονα ο ίδιος ο κρινόμενος αφού αυτός είχε συναποφασίσει (μαζί με τον Ανακριτή) ως δικαιοδοτικό όργανο τη προσωρινή κράτηση της κας Σταμάτη», αναφέρει και προσθέτει: «Επομένως πως θα μπορούσε να στραφεί κατά της απόφασης που εξέδωσε ο ίδιος ή πως μπορούσε αμερόληπτα να την κρίνει».

Και συνεχίζει: «Η υπεράσπιση όμως πιστεύει ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα κάνει το καθήκον του, όπως επιτάσσει το κράτος δικαίου και ο ανθρωπισμός, μη κάνοντας δεκτή την ανάλγητη και μεροληπτική εισαγγελική πρόταση. Δεν υπάρχει καμία νομιμοποίηση για την προσωρινή κράτηση της κας Σταμάτη και δεν υφίσταται καμία από τις προϋποθέσεις του νόμου για τόσο ακραία αντιμετώπιση της κατηγορουμένης όπως αυτή της προσωρινής κράτησης. Η τελευταία δε, φαίνεται επαχθέστερη όταν οι συνέπειές της αφήνουν ένα παιδί 5 ετών μόνο του, χωρίς μητέρα και χωρίς πατέρα. Άραγε η τιμωρία και καταστροφή ενός παιδιού αποτελεί επαινετό δικαστικό έργο ή επίδειξη αναλγησίας και σκληρότητας από μια δικαιοσύνη που οφείλει να είναι το αντίθετο;».
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: