1.5.12

ΚΥΠΡΟΣ: Για «ασήκωτες» ευθύνες του Αθ.Ορφανίδη κάνει λόγο ο πρόεδρος Χριστόφια...


Λευκωσία: «Όποιος εν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του» ήταν η απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, στις αναφορές τη Δευτέρα στη Βουλή του απερχόμενου διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιου Ορφανίδη, περί πολιτικών ... παρεμβάσεων από κύκλους του Προεδρικού για χαλάρωση του εποπτικού πλαισίου προκειμένου να εξυπηρετηθεί συγκεκριμένος επιχειρηματίας.

Σε δηλώσεις του την Τρίτη, μετά την εκδήλωση της ΠΕΟ για την Εργατική Πρωτομαγιά, ο πρόεδρος Χριστόφιας ξεκαθάρισε ότι «δεν έγινε καμιά πολιτική παρέμβαση», επικρίνοντας τον Αθανάσιο Ορφανίδη ότι προσπαθεί να φορτώσει τη δική του ευθύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον οποιονδήποτε άλλον.

«Οι ευθύνες του κ. Ορφανίδη για την έκθεση των κυπριακών τραπεζών στα ελληνικά ομόλογα είναι ασήκωτες», τόνισε ο Δημήτρης Χριστόφιας και κατηγόρησε τον απερχόμενο διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας ότι ήθελε «να επιβάλει και πολιτική και τη θέληση του στον εκλεγμένο Πρόεδρο της Δημοκρατίας», κάτι που δεν επέτρεψε, όπως είπε.

«Πουθενά αλλού δεν γίνεται κάτι τέτοιο», ανέφερε και πρόσθεσε ότι ο κ. Ορφανίδης «απαιτούσε τσαλαπάτημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αυτών των δικαιωμάτων για τα οποία μιλούμε σήμερα: κατάργηση της ΑΤΑ, μείωση μισθών και φόρτωμα των βαρών στον απλό άνθρωπο».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ακόμη ότι ο κ. Ορφανίδης «προσπαθεί να αθωώσει τον εαυτό του και να αποσείσει τις ασήκωτες, προσωπικές, δικές του ευθύνες για το σημερινό κατάντημα».

«Φαίνεται ότι ο κ. Ορφανίδης φεύγει ''πυροβολώντας''. Είναι σαφές ότι επιβεβαιώνει την ορθότητα της απόφασης του Προέδρου να μην τον επαναδιορίσει», κατέληξε ο Δ.Χριστόφιας...

philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: