19.5.12

ΚΥΠΡΟΣ. Αυτοχρηματοδότηση η λύση για τις κάμερες της Τροχαίας


Λευκωσία: Οριστικά με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης οι νέες κάμερες της Τροχαίας, μετά το ναυάγιο και της τρίτης προσφοράς που προκηρύχθηκε πέρσι. Αυτό αποφασίστηκε χθες σε συνεδρία του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας που εξέτασε διάφορα ζητήματα ώστε να προληφθούν τα τροχαία δυστυχήματα.

Πληροφορίες ...

του «Φ» αναφέρουν ότι θέση του Υπουργείου Συγκοινωνιών αλλά και του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας είναι πως μετά τα πολλαπλά και συνεχή προβλήματα που παρουσιάζονται με τις διαδικασίες για αγορά καμερών, το κράτος πρέπει να κάνει στροφή και να πάει με το σύστημα της αυτοχρηματοδότησης, δηλαδή του ΒΟΤ. Με τη μέθοδο αυτή, το κράτος δεν θα κληθεί να βάλει ούτε ένα ευρώ και από την άλλη θα έχει και έσοδα.

Ο υπουργός Συγκοινωνιών Ευθύμιος Φλουρέντζος ανέφερε στο Συμβούλιο ότι μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των προσφυγών στην Αναθεωρητική Αρχή για τη διαδικασία που έχει ακυρωθεί, τότε θα προχωρήσει το θέμα με το νέο σύστημα. Ήδη, ορισμένοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος. Με τη μέθοδο του ΒΟΤ, λειτουργούν κάμερες στη Γαλλία, τη Μάλτα και την Ισπανία.

Το Συμβούλιο απασχόλησαν και τα νέα περιοριστικά μέτρα για τους αρχάριους οδηγούς, ώστε στην περίπτωση που καταγγέλλονται να δυσκολεύει η απόκτηση άδειας οδήγησης. Επίσης, εξετάστηκε και το θέμα της διά βίου κατοχής μαθητικής άδειας μοτοσυκλέτας όπου αποφασίστηκε όπως αυτό τερματιστεί. Όσοι έχουν μαθητική άδεια οδήγησης δικύκλων μέχρι 125cc, δεν είναι υποχρεωμένοι να παρακαθήσουν σε εξετάσεις με αποτέλεσμα αυτό να δημιουργεί προβλήματα. Γίνονται διάφορες σκέψεις ώστε αυτό να αλλάξει, δεδομένου ότι δεκάδες κούριερ και ντελιβεράδες κυκλοφορούν στους δρόμους με μαθητικές άδειας οδήγησης, διανύουν χιλιάδες χιλιόμετρα, ενώ έπρεπε να διαθέτουν κανονική άδεια.

Στο Συμβούλιο τέθηκε και το θέμα της μελέτης που ετοιμάζεται για τον νέο στρατηγικό σχεδιασμό που στόχο έχει τη μείωση των τροχαίων, καθώς και η μελέτη του Πανεπιστημίου Κύπρου που αφορά σε εισηγήσεις για τους νεαρούς οδηγούς, οι οποίοι θεωρούνται ως η πιο ευάλωτη ομάδα....
philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: