8.5.12

Ο κυπριακός τύπος επικεντρώνεται πάλι στις ελληνικές εκλογές...


Επισημαίνονται κίνδυνοι και για την οικονομία της Κύπρου...
Για δεύτερη ημέρα ο ηλεκτρονικός και έντυπος ελληνοκυπριακός τύπος δίνει συνέχεια στις μετεκλογικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Η εφημερίδα «Πολίτης» έχει τίτλο «Ο Τσίπρας αποφασίζει κυβέρνηση ή εκλογές». Η εφημερίδα σημειώνει ότι «απέτυχε και παρέδωσε την εντολή ο Αντώνης Σαμαράς» και πως...
«τον γύρο του κόσμου κάνει η πρώτη παράσταση της Χρυσής Αυγής». Στην ίδια εφημερίδα αναφέρεται ότι μεγάλα ονόματα του ΠΑΣΟΚ έμειναν «ανενεργά» από την Κυριακή. Τέλος, αναφέρεται ότι βγήκε στην επιφάνεια «η ασυναρτησία του εκλογικού συστήματος» και πως «σε στάση αναμονής, αλλά και αυστηρές υποδείξεις από την ΕΕ είναι η Ελλάδα».

Η «Χαραυγή» χαρακτηρίζει «σκυταλοδρομία» την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και προσθέτει ότι ο Αντώνης Σαμαράς εισέπραξε «όχι» σε συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα που λαμβάνει σήμερα την «σκυτάλη» της εντολής από τον Έλληνα Πρόεδρο.

Η «Αλήθεια» έχει τίτλο «Κρύος ιδρώτας στην Κύπρο - Ανησυχία στην Ευρώπη και στις αγορές, αστάθεια στην Ελλάδα» και σημειώνει ότι «σοβαρούς κινδύνους και για την Κύπρο εμπερικλείει η διαφαινόμενη αδυναμία των ελληνικών κομμάτων να σχηματίσουν κυβέρνηση».

Η «Σημερινή» με τίτλο «μαύρα σύννεφα στην οικονομία της Κύπρου», αναφέρει ότι «η Ελλάδα μας συμπαρασύρει σε δύσβατους δρόμους» και συμπληρώνει πως «συνάντησε άρνηση ο Σαμαράς και αναλαμβάνει ο Τσίπρας».

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» η Ελλάδα βαδίζει σε νέες εκλογές. Η εφημερίδα γράφει ότι η «πολιτική αριθμητική» που επέβαλαν οι εκλογές οδηγεί σε αδιέξοδο.

Επίσης, η εφημερίδα σημειώνει ότι η Κύπρος φοβάται τα χειρότερα και παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις στην Ελλάδα και κυρίως την αβεβαιότητα να βρεθεί εκτός Ευρώπης. Επίσης, δημοσιεύονται αναλύσεις για το πώς μετακινήθηκαν οι ψηφοφόροι από κόμμα σε κόμμα, ποια ηχηρά ονόματα έχουν μείνει εκτός Βουλής, ενώ τονίζεται ότι «οι 21 βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα παραιτηθούν και θα διορισθούν άλλοι στη θέση από τον Μιχαλολιάκο»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: