21.5.12

Επαφές του Πρωθυπουργού με πολιτικούς αρχηγούς ενόψει της Συνόδου Κορυφής...


Συναντήσεις με στελέχη και επικεφαλής δώδεκα κομμάτων...
Διαδοχικές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αλλά και ορισμένων κομμάτων που δεν εισήλθαν στη Βουλή, θα έχει από το πρωί μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος, εν όψει της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την...
ερχόμενη Τετάρτη, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί η Ελλάδα.

Επαφές στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) και στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΕΣΚ) θα έχουν την Τρίτη ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος αντιστοίχως.

Σε Παρίσι και Βερολίνο για επαφές με τις ηγεσίες της γαλλικής και γερμανικής Αριστεράς μεταβαίνει τη Δευτέρα και την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα των συναντήσεων του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:

* Στις 9:30 με την επικεφαλής των Οικολόγων Πρασίνων Ι. Κοντούλη,
* στις 10:00 με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλη,
* στις 10:30 με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π. Καμμένο,
* στις 11:00 με τη γ.γ. του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα,
* στις 11:30 με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη,
* στις 12:00 με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντ. Σαμαρά,
* στις 13:00 με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλο,
* στις 13:45 με τον γ.γ. της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο,
* στις 14:30 με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντ. Μπακογιάννη,
* στις 17:00 με τον πρόεδρο της Δράσης Στ. Μάνο,
* στις 17:30 με τον πρόεδρο της Δημιουργίας Ξανά Θ.Τζήμερο,
* στις 18:00 με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θ.Δρίτσα και Δ.Παπαδημούλη (ο Αλέξης Τσίπρας θα απουσιάζει τη Δευτέρα και την Τρίτη στο εξωτερικό).

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα μεταβεί την Τρίτη στις Βρυξέλλες με στόχο να μεταφέρει στους προέδρους των άλλων συντηρητικών κομμάτων τα δεδομένα στη χώρα μας μετά τις εκλογές και να τους ζητήσει να μην πιέζουν τις καταστάσεις διότι το κλίμα, ενόψει μάλιστα εκλογών, είναι ιδιαίτερα τεταμένο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ θα επιδιώξει να συζητήσει με τους ομοϊδεάτες του στο ΕΣΚ για το πακέτο των αναπτυξιακών μέτρων που πρόκειται να δοθεί στη χώρα μας αλλά και να αναζητήσει συμμαχίες σε μια περίοδο που διαμορφώνονται διαφορετικά οι συσχετισμοί στο ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό θα έχει και τη στήριξη του επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών, Χάνες Σβόμποντα, ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί την Αθήνα.

Εκ παραλλήλου, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει τη Δευτέρα στο Παρίσι και την Τρίτη στο Βερολίνο για διμερείς επαφές με τις ηγεσίες της γαλλικής και γερμανικής Αριστεράς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: