16.5.12

Έκρηξη Βενιζέλου για το "ριφιφί" Τσίπρα...


kourdistoportocali.com

Το ξέσπασμα του πολέμου.

"Εκρηκτική" ήταν η αντίδραση του Βενιζέλου στο "ριφιφί" που επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας με την πρότασή του να αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Γεράσιμος Αρσένης. Σύμφωνα με το...

ρεπορτάζ της Δήμητρας Κρουστάλλη στο "ΒΗΜΑ" ο Βενιζέλος χαρακτήρισε «φθηνή πολιτική συναλλαγή» την πρόταση του κ. Αλ. Τσίπρα να αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο κ. Γερ. Αρσένης κατά τη διάρκεια της άτυπης ενημέρωσης που έκανε στην Ιπποκράτους.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την κυρία Λούκα Κατσέλη και οι φήμες αναφέρουν ότι ενδέχεται να την τοποθετήσει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.

Μάλιστα, σε μια ειρωνική αποστροφή του λόγου του ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ είπε ότι «φτάσαμε στο σημείο να αποτελεί ο Παπαδήμος την εναλλακτική λύση του Αρσένη».

Ο κ. Βενιζέλος αποδέχτηκε την πρόταση του κ. Κ. Παπούλια για τον κ. Παπαδήμο, όμως οι πολιτικοί αρχηγοί κατέληξαν στον κ. Π. Πικραμμένο. Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης, δήλωσε πως ισχύει η απόφαση να μην συμμετέχει σε αυτή κανένας υπουργός του ΠαΣοΚ.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ> Η ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Στο μεταξύ μετά την σημερινή σύσκεψη, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει τις αλλαγές για το ΠΑΣΟΚ που οραματίζεται δήλωσε>


Οι μέρες που μεσολαβούν από σήμερα έως τις νέες εκλογές, που δυστυχώς δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε παρά τις τεράστιες προσπάθειες που κάναμε ως ΠΑΣΟΚ, είναι μέρες ευθύνης και εθνικού στοχασμού.

Ευθύνης, γιατί η πατρίδα πρέπει να κρατηθεί όρθια. Πρέπει να μην επιδεινωθεί η κατάσταση για τους Έλληνες πολίτες και αυτό δεν είναι εύκολο, δεν είναι απλό. Χρειάζεται δουλειά από όλους μας, γιατί τώρα τη χώρα διευθύνει μια αμιγώς υπηρεσιακή Κυβέρνηση. Το ότι υπάρχει υπηρεσιακή Κυβέρνηση, δεν σημαίνει ότι έχει πάψει να υπάρχει η ευθύνη των πολιτικών κομμάτων, δηλαδή η ευθύνη της ίδιας της Δημοκρατίας.

Είναι όμως και μέρες στοχασμού οι μέρες μέχρι τις εκλογές, γιατί έχουν στενέψει πάρα πολύ ευτυχώς τα περιθώρια του λαϊκισμού, της δημαγωγίας, της ανευθυνότητας και του εμπορίου ψευδαισθήσεων. Πράγματα που ειπώθηκαν με ευκολία και προχειρότητα τις προηγούμενες εβδομάδες, πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ευτυχώς για τον τόπο δεν μπορούν να επαναληφθούν τώρα με την ίδια ευκολία. Ο καθένας πρέπει να εξηγήσει με πιο προσεκτικό και τεκμηριωμένο τρόπο αυτά που λέει.

Εμείς ζητούμε από τους Έλληνες πολίτες να σκεφτούν, να σταθμίσουν τα πράγματα βλέποντας προς το μέλλον. Δεν παραγνωρίζουμε τη δική μας ευθύνη, στο μέτρο που μας αναλογεί, για το παρελθόν, αλλά αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι τώρα το τι λέει ο καθένας για το μέλλον του τόπου.

Και εμείς προτείνουμε συγκεκριμένα, εφικτά, ρεαλιστικά πράγματα, τα οποία μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή των Ελλήνων με ασφάλεια και να δώσουν ξανά αισιοδοξία και προοπτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: