5.5.12

Σόιμπλε: «Οι Έλληνες θα υποστούν τις συνέπειες, αν...»...


Μήνυμα προς την Αθήνα για εφαρμογή των δεσμεύσεων της χώρας την επομένη των εκλογών έστειλε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, προειδοποιώντας για τις συνέπειες που... θα είχε η μη συμμόρφωση της επόμενης κυβέρνησης στις υποχρεώσεις της χώρας.

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα», υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός. Επισήμανε ακόμη ότι αν στις κάλπες της Κυριακής ο ελληνικός λαός εκλέξει μια πλειοψηφία που δεν σεβαστεί τις υποχρεώσεις θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες, προσθέτοντας μάλιστα ότι η συμμετοχή στην Ε.Ε. είναι μια «εκούσια απόφαση».

Υποστήριξε ακόμη ότι τα αποτελέσματα τόσο των ελληνικών, όσο και των γαλλικών εκλογών δεν θα έχουν καμία ουσιαστική επίπτωση στη γερμανική οικονομική πολιτική, ενώ αναφερόμενος στην Ισπανία, σημείωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας είναι «στο σωστό δρόμο», αλλά έχει, όπως είπε, ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της.

Νωρίτερα σήμερα, ερωτηθείς σχετικά με τις ελληνικές εκλογέςο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας Γκέοργκ Στράιτερ, υπογράμμισε από την πλευρά του την ανάγκη να αναδειχθεί μια σταθερή κυβέρνηση στην Ελλάδα, μετά τις κάλπες της Κυριακής. «Το ζητούμενο είναι να προκύψει σταθερή κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Στράιτερ ερωτήθηκε μεταξύ άλλων και για τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών που λειτουργούν στην Ελλάδα, για να δηλώσει, ωστόσο, ότι δεν προτίθεται να πάρει θέση «για ένα τέτοιο θέμα τρεις μέρες πριν από τις εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: