3.5.12

Σε Μεσσηνία ή μήπως σε Μαγνησία θα κρατήσει έδρα ο Α. Σαμαράς;...


ME THN 2η έδρα να φαντάζει όνειρο, μέχρι και σήμερα, για την Μαγνησία, τί θα αποφασίσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας;
ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ Ή ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ επιλογή η Μαγνησία για τον Αντώνη;
Του Αντώνη Κουμιώτη
ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, όπως και...
του ΠΑΣΟΚ εξάλλου, στην Μαγνησία, δεν χρειάζονται ούτε δημοσκοπήσεις, για να μας τα αποδείξουν, μήτε περισπούδαστοι αναλυτές, για να μας τα εξηγήσουν. Η τοπική κοινωνία θα αντι-δράσει και τούτο είναι ολοφάνερο σε κάθε γωνιά, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε στέκι αυτής της ρημαδιασμένης πόλης.

ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ του δικομματισμού και τα πολιτικά συμφέροντα που κατά καιρούς υπηρετούσαν, έφτασαν την πόλη στον αμήν, την βούτηξαν στην ανυπαρξία και όπως παραδέχτηκε ακόμα και ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς, στην θέση με τον δείκτη της υψηλότερης ανεργίας. Αυτός εξάλλου, όπως τόνισε, ήταν και ο λόγος που τον έκανε να πάρει την απόφαση να πολιτευτεί στην Μαγνησία.

ΟΠΩΣ όμως πολύ καλά γνωρίζουμε και οι εκλογικοί αναλυτές επισημαίνουν, η Μαγνησία, ως εκλογική περιφέρεια πενταεδρική και βάσει του εκλογικού Νόμου Παυλόπουλου, δεν συγκαταλέγεται σε εκείνες τις περιφέρειες που μπορούν να βγάλουν ακόμα και 4 γαλάζιες έδρες, όπως για παράδειγμα η Μεσσηνία, η Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, αντίθετα συγκαταλέγεται σε εκείνες, που ανάλογα με τα ποσοστά, η Ν.Δ. θα βγάλει μία το πολύ δύο έδρες, όπως για παράδειγμα τα Γιάννενα, η Κοζάνη και τα Δωδεκάνησα.

ΜΕ ΤΟΥΣ Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου και την υποψήφια Βουλευτή τους, Μαρίνα Χρυσοβέλωνη, πρώην πρόεδρο της μεγαλύτερης Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της ΝΟΔΕ Μαγνησίας, αυτήν του Βόλου, να εισπράττει μεγάλο μέρος των απογοητευμένων παραδοσιακών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, η 2η έδρα στην Μαγνησία, για τη Ν.Δ., φαντάζει όνειρο.

ΑΛΗΘΕΙΑ, ποιός μπορεί να πιστέψει ότι αυτό δεν το γνώριζε ο Αντώνης Σαμαράς; Σαφώς και το γνώριζε και μάλιστα πάρα πολύ καλά, ωστόσο αντί να επιλέξει κάποια άλλη εκλογική περιφέρεια, όπως αυτή για παράδειγμα της Θεσσαλόνικης, αποφάσισε να πολιτευτεί στην Μαγνησία. Οι γνωρίζοντες καλά τον Αντώνη Σαμαρά, επιμένουν στο ότι αναγνωρίζοντας την βοήθεια των Μεσσήνιων στον προσωπικό του αγώνα, μόλις πριν 3 χρόνια, δεν θα κρατήσει την έδρα εκεί.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ να σημαίνει αυτό, πέραν από το ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα κρατήσει την γαλάζια έδρα της Ν.Δ. στην Μαγνησία, δεν μπορούμε να φανταστούμε. Ίσως βέβαια όλα αυτά να συμβαίνουν για την ενίσχυση του πρώτου σε σταυρούς και τελευταία στιγμή να επιλέξει την Μεσσηνία, ίσως όμως και το ακριβώς αντίθετο, όπως λέγεται στα πέριξ. Σε κάθε περίπτωση, η απορία του λανθασμένου ή του στοχευμένου της επιλογής του Αντώνη Σαμαρά, είναι κάτι που προβληματίζει ιδιαίτερα τα παραδοσιακά γαλάζια πολιτικά γραφεία της Μαγνησίας, τροφοδοτώντας τα ανασφάλειες, που ως συνέπεια έχουν τις ολοένα αυξανόμενες λαθεμένες επιλογές και στρατηγικές διεκδίκησης.

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, λίγα και σταράτα, τα ξημερώματα της 7ης του Μάη, θα μάθουμε από πρώτο χέρι τους πραγματικούς λόγους. Κοντός ψαλμός...
www.e-volos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: