11.5.12

Θ. Τζήμερος: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ πρέπει να κάνουν κυβέρνηση...


«Το θέατρο του παραλόγου που ξεκίνησε πριν από τις εκλογές, συνεχίζεται» εκτίμησε στην Πρώτη Γραμμή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο Θάνος Τζήμερος, πρόεδρος της παράταξης «Δημιουργία Ξανά».

Τόνισε ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά πρέπει να... σχηματίσουν κυβέρνηση, ενώ χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «γραφική περίπτωση». Επεσήμανε πάντως, ότι το σχήμα αυτό δεν θα είναι ευσταθές, οι υπεύθυνοι «να βρουν τον τρόπο να αντέξει».

Είπε ακόμα ότι αν ήταν στη Βουλή «θα δίναμε ψήφο εμπιστοσύνης σε οποιοδήποτε συνασπισμό είχε ευρωπαϊκή προοπτική».

Σύμφωνα με τον κ. Τζήμερο, τα υψηλά ποσοστά που έπαιρναν στο παρελθόν τα κόμματα είχαν σχέση με το πελατειακό κράτος, αλλά τώρα έμειναν με τον σκληρό τους πυρήνα. Υπογράμμισε ότι τα κόμματα οφείλουν να προχωρούν στην κουλτούρα των συνεργασιών.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τα υπάρχοντα κόμματα «απολίθωμα της πελατειακής τους εποχής» και ζήτησε να δημιουργηθούν κόμματα με ιδεολογική πρόταση και βουλευτές με ιδεολογική συνάφεια. Ακόμα, ζήτησε να αλλάξει η φορολογία για να ανοίξει η οικονομία.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν συμφωνεί με τις προτάσεις της ΝΔ για την επιχειρηματικότητα, είπε ότι «θα μετείχαμε σε αυτή αν ήταν ένα κόμμα που απελευθέρωνε την ελληνική επιχειρηματικότητα, αλλά η πρόταση της ΝΔ όπως είναι τώρα, δεν μας αφορά». Ζήτησε ακόμα, να κινηθεί η οικονομία, προκειμένου να μαζευτεί η απαραίτητη φορολογική ύλη.

Τέλος, δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να καταπολεμηθεί η διαφθορά και η γραφειοκρατία για να ενισχυθεί επιχειρηματικότητα, ενώ εμφανίστηκε θετικός στη μείωση του δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: